Meny

.

Modellår 2023, Ci

Italienska Caravans International, eller Ci som vi brukar säga, har inte några nya modeller att visa inför 2023. Men det betyder inte att det inte finns nyheter att berätta om.

 

Av Stefan Janeld

 

Ci bygger husbilar från instegsklass till övre mellanklass. Utbudet omfattar plåtisar, alkovbilar, halvintegrerade med och utan taksäng samt helintegrerade modeller. Inalles 50 olika modeller. Ska man se halvintegrerade med taksäng som egna modeller växer utbudet till hela 74 olika modeller. Puh!

 

Mer Ford, mindre Fiat

I den lägsta modellserien, Elliot, slutar man helt med Fiat som alternativ. Från 2023 är det Ford som gäller om du vill köpa en akovbil eller prispressad halvintegrerad från Ci.

Lite högre upp i hierarkin hittar vi modellserien Magis. Halv- och helintegrerade husbilar i mellanklassen. De halvintegrerade kan man välja om man vill ha på Fiat eller Ford. Helintegrerade versionen är alltid baserad på Fiat.

Toppserien heter Riviera. En mer lyxigt inredd halvintegrerad modell som har sin plats i övre mellanklassen. Här är det Fiat chassi som gäller.

 

Flexibel garagevolym

I modeller med queensbed kan man numera justera sängens höjd med ett knapptryck istället för att behöva veva den upp och ner manuellt. I översta läget är garaget maximalt rymligt och rymmer exempelvis cyklar. Men det blir trångt i sovrummet med hissad säng. Därför är det praktiskt att kunna sänka den till benhöjd när man nått ställplatsen och kan ha cyklarna ute.

Plåtisar även på Citroën

Plåtisarna kallas Kyros. De erbjuds i tre utrustningsnivåer, basversionen heter kort och gott Kyros. Nästa steg upp har tillägget EVO Limited och toppserien kallas Kyros Elite.

Nytt för 2023 är att de två lägre utrustningsnivåerna kan fås på Citroën.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift