Meny

.

Modellår 2023, Rimor Kilig

Rimor utökar till 2023 sitt sortiment med modeller baserade på Ford Transit med en helt ny lågprisserie vars namn gjorde mig extra nyfiken.

 

Av Stefan Janeld

 

Jag vet inte om någon hos Rimor har Filipinskt ursprung, eller om deras marknadsavdelning har Filipinska språkkunskaper. Kanske de bara tycker att Kilig rullar lätt på tungan eller ger positiva associationer. För mig lät namnet konstigt så jag blev nyfiken på om det hade någon särskild betydelse. Och det har det. På tagalog (Filipinska) betyder det ”Romantisk Spänning”. Det kan vara husbilsvärldens bästa namn. Eller sämsta. Beroende på hur många av den tilltänkta kundkretsen som förstår tagalog.

Tydligen ska kilig också ha en dialektal svensk betydelse, i Boråstrakten används ordet för att beskriva någon som är tråkig. Jag tycker bättre om den Filipinska betydelsen.

 

Bred modellserie

Kilig och består av hela 11 modeller. 5 halvintegrerade och 6 alkovmodeller. De halvintegrerade kan fås med taksäng över sittgruppen.

Förutom att priset är lågt lockar Kilig med lite lekfullare möbeldesign med blå list i överskåpen, blå detaljer i textilierna och en lekfullt designad magnettavla i köket.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med två av de nya modellerna från Rimor, lilla alkovbilen Kilig 4 och tvåpersonersmodellen Kilig 67 utan fast säng. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift