Meny

.

Salon VDL Paris, 2023 – Hanroad

De är Pilote Gruppens dedikerade campingbilsfabrikat och har i flera år haft en stor närvaro på Salon VDL. I år kändes de lite piggare än tidigare år. Både prismässigt men även i att framhålla biltypens fördelar.

 

Av Stefan Janeld

 

De är inte det innovativaste campingbilsfabrikatet, snarare är de konservativa. Bilarna följer traditionella mönster. De har inte ens en modell med toa och dusch ombord. I gengäld är de kompaktare än många andra. Inte på längden, där är ju alla lika långa. Men på höjden. I montern stod en bil under en 2 meter låt portal och det var bra med luft mellan taket och portalen. Att ha ett popup-tak som bygger så lite som möjligt i nedfällt läge är ett bra säljargument.

Mycket effektivt sätt att visa att man är en låg bil som kommer in i alla garage

Trek 4 XL

En vit bil med tältförsedd baklucka fångar mitt intresse. I den har man bäddat soffan och visar hur man under bakluckan ordnar badrum när man fricampar. För det är ju så. Står man på camping behöver man inget badrum i bilen, då har man ju servicehuset. Men vid fricamping är det fint att kunna ta en dusch och slippa gräva en grop i skogen.

Bilen är 548 cm lång, försedd med 200 hk dieselmotor kopplad till en automatlåda. En dieselvärmare på 2 kW jagar undan nattkylan. Pris som utställd 67 040€.

Prispressad specialversion

I himmelsblå lackering och med utvevad markis står Trek 4 Bleu Cumulus. Modellen är 508 cm kort och försedd med en 175 hk motor kopplad till manuell låda.

På prislappen står det 55 900€. Ett mycket konkurrenskraftigt pris. För att nå det låga priset har man sparat in på saker som backkamera och automatlåda. Men 110 W solpanel och 2 kW värmare ingår.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift