Meny

.

Salon VDL Paris, 2023 – Stylevan United Colors

Franska tillverkaren Stylevan firar 44 år med en minst sagt färgglad specialversion som byggs i en begränsad upplaga om 99 exemplar.

 

Av Stefan Janeld

 

Stylevan ingår i Rapido Gruppen, de är specialiserade på att inreda campingbilar med popup-tak. Modellerna baseras på Ford, Renault, Peugeot och Volkswagen. De är ett av de fiffigare fabrikaten och har en mängd olika inredningslösningar. Än så länge är de en helt fransk angelägenhet.

I år firar de 44 år med en specialversion av två olika modeller på VW T6.1, Durban och Melbourne. De kallar versionen United Colors och har lackerat den på ett mycket färgstarkt vis. Vid beställning kommer köparen få en numrerad bil, mellan 1 och 99. Kunden får välja nummer, så vill man ha ett särskilt nummer bör man vara tidigt ute så ingen annan hinner välja ”ditt nummer” före dig. Lite racinglook blir det allt. Stylevan själva menar att det är ett konstverk.

Det utställda exemplaret av United Colors var en Stylevan Durban. 5,3 meter lång, med badrum bak, kök och en vinkeldinette. Det senare är inte vanligt i campingbilar. Priset är 79 195€. Då får man 150 hk motor, automatlåda, 2 kW Webasto dieselvärmare, 51 liters kompressorkyl, kassettoa, dränerat duschgolv, 50 liter färskvattentank och 36 liter spillvattentank.

Missa inte vår video från Salon VDL där vi tar dig med genom de två hallarna.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift