Meny

.

Caravan Salon 2021, Podlunsek

Slovenien producerar massor av fitidsfordon. Förutom stora fabriker som Adrias och Carthagos finns hÀr Àven en mÀngd mindre tillverkare av plÄtisar. Senast i raden av intressanta smÄ tillverkare Àr Podlunsek som pÄ Caravan Salon visar upp campers byggda i kolfiber.

 

Av Stefan Janeld

 

Familjen Podlunsek har gjort sina pengar inom medicinsk utrustning, frÀmst medicinska gassystem. Men de tillverkar Àven ambulanser och andra specialfordon. SÄ steget till fritidsfordon har inte varit sÄ lÄngt.

Det var sÄ sent som i april i Är som man tog beslutet att börja tillverka campers. 17 juli levererades första campern till kund. Snabbt marscherat, minst sagt.

Man tillverkar tvÄ modeller: Revolux 2.5 och Revolux 2.8

De finns i Light och Ultra Light utförande. Skillnaden Àr att i Light utförande Àr det en blandning av glasfiber och kolfiber i konstruktionen. I Ultra Light Àr det kolfiber fullt ut.

TyvÀrr anger de inga vikter sÄ vilken skillnad det Àr mellan Light och Ultra Light kan jag inte tala om. Men det stÄr klart att detta Àr produkter med hög ambitionsnivÄ vad gÀller kvalitet och komfort.

Elsystem frÄn Victron, litiumbatteri, 175 W solpanel, stora tankar, tallriksfjÀdrar frÄn Froli i sÀngen, Truma Combi 4 vÀrmare och sÄ förstÄs byggtekniken i kolfiber.

Prislapen för den mindre campern i Light utförande Àr pÄ mÀssan 45 000 Euro.

 

Revolux 2.5 Light

Passar alla japanpickisar med dubbelhytt.

Revolux 2.8 Ultra Light

Passar alla japanpickisar med 1,5 hytt samt amerikanska pickuper med 5,5’ och 5,7’ flak.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift