Meny

.

Caravan Salon 2021, Rimor

Italienska instegsbilen Rimor Ă€r sĂ„klart pĂ„ plats i DĂŒsseldorf. I montern stod tvĂ„ nya modeller i Seal serien, 12P och 98P. Jag tyckte bĂ€st om lilla 12P men det Ă€r ingen vild gissning att 98P Ă€r den som kommer sĂ€lja eftersom den har lĂ„ngbĂ€ddar i sovrummet.

 

Av Stefan Janeld

 

HÀr i Tyskland Àr Rimor inte utrustade som de bilar som kommer till Sverige, det syns pÄ prislappen som med nÀppe klÀttrar över 50 000 Euro. I Sverige har de vÀrmegolv, isolerade tankar, stora vÀrmaren med elpatron. LÀgg till en högre fraktkostnad och svensk moms sÄ landar priserna över 600 000 kronor. Fortfarande ett attraktivt pris och bland de billigaste i Sverige.

 

Seal 12P

En kompakt bil med fransk hörnsĂ€ng och nĂ„got sĂ„ ovanligt som fyrsittsdinette. Jag Ă€r svag för fyrsittsdinetter. Man sitter vĂ€l samlade och man bĂ€ddar den fortare Ă€n man hinner sĂ€ga ”lĂ€ggdags”. Byggs pĂ„ Fiat Ducato light chassi och mĂ€ter knappt 6,5 meter.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med bilen. Klicka för större bilder.

Seal 98P

En lite lÀngre modell Àn sitt syskon, men hÄller sig under sju meter. 5 bÀltade platser, tre sovplatser och ett garage som rymmer cyklar. Det som gör att man kan fÄ ihop detta under sju meters lÀngd Àr att man avstÄr delat badrum. I denna Àr badrummet placerat mitt emot köket. En sak som sticker ut pÄ ett positivt vis Àr den rejÀla dörren till sovrummet. Inget simpelt draperi eller racklig skjutdörr.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med bilen. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift