Meny

.

Caravan Salon 2023, Bürstner TD 684 G Lounge

Europeiska husbilar med slideout är ovanligt. Särskilt på lättare transportbilschassin. Men kanske Bürstner startar en ny trend med sin testballong TD Lounge.

 

Av Stefan Janeld

 

När Lippert presenterade sin EuroSlide 2015 trodde jag att vi skulle få se en hel del modeller med slideout. Men så blev det inte. Nu när amerikanska Thor äger Hymer Gruppen där Bürstner ingår känns det logiskt att man skickar upp en testballong och ser om de europeiska kunderna är redo för slideout.

 

Push-Out

Värdinnan på mässan kunde inte ge någon teknisk information om slideouten. Men den ser inte ut att vara Lipperts. Att de dessutom kallar den push-out och inte slideout säger mig att det är en enklare lösning. Om det blir serieproduktion kommer det troligen vara en annan teknik. 

I push-out:en är det en bäddsoffa. Praktiskt. Golvytan och volymen ombord är onekligen imponerande. Känslan förstärks av de ljusa möblerna.

Jag har aldrig fattat varför vi i Europa inte omfamnat slideouts. Jag vet att många oroar sig för att det ska bli problem vintertid när snön faller. Men vår snö är väl inte värre än den i Kanada eller USA?

Jag hoppas Bürstner får positiva signaler från mässans besökare. Att de med denna bil startar en ny trend, så som de gjorde när de lanserade sin första taksängsbil. De var inte först då heller, men deras timing var perfekt.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med Bürstner TD Lounge. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift