Meny

.

Caravan Salon 2023, Challenger 384 Etape Edition

Vad sÀgs om en halvintegrerad husbil som kan vara bÄde familjenöje och/eller mobilt kontor? Challenger har tagit fram just en sÄdan modell och den var mindre krystad Àn beskrivningen lÄter. Faktiskt vann den mitt gillande.

 

Av Stefan Janeld

 

Man kan se denna modell som en tvÀrbÀddsbil med taksÀng och delat badrum. En lösning som gör det möjligt att fÄ till en rymlig sittgrupp och rejÀlt kök. Som sÄdan Àr den ordinÀr.

Men skjuter man undan halva dubbelsĂ€ngen, mycket enkelt att göra, blottas tvĂ„ svarta lĂ„dor. Den ena Ă€r en garderob, den andra ett skrivbord med sittpall. En arbetsplats. Eller för ett barn att sitta och spela medan förĂ€ldrarna ser pĂ„ teve i ”vardagsrummet”.

 

Förstod inte

Jag skrev om denna modell nÀr pressmaterialet slÀpptes tidigare i somras. Men i Àrlighetens namn förstod jag inte bilen fullt ut och gjorde den inte rÀttvisa i texten. Mycket för att jag inte sÄg skrivbordet som en arbetsplats, endast som ett lekrum för barn.

Men nu nÀr jag spenderat lite tid i bilen och sett hur fort och enkelt man Àndrar funktionen i sovrummet tycker jag bilen Àr vÀrd mer uppmÀrksamhet. SÀrskilt för de som vill kombinera arbete med husbilsliv.

Den utstÀllda bilen hade i sittgruppen en fÄrskinnsliknande klÀdsel, syntestisk sÄklart, som först kÀndes lite konstig men var vÀldigt trevlig att sitta pÄ och gav bodelen en dÀmpad ljudatmosfÀr.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig nÀrmare med denna spÀnnande nyhet.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift