Meny

.

Caravan Salon 2023, Ny Nugget

Ford har slÀppt en uppdaterad Ford Transit Custom. SÄ nu mÄste alla tillverkare av campingbilar anpassa sina modeller efter den nya karossen. Först ut Àr sÄklart Ford sjÀlva som lÄter Westfalia konvertera bilen till campingbil döpt till Nugget.

 

Av Stefan Janeld

 

Ford Nugget Àr en klassiker. Inte i nivÄ med VW California, men inte lÄngt dÀrifrÄn. Den första versionen sÄg faktiskt dagens ljus redan 1986. De första generationerna baserades pÄ den större Ford Transit. Men dÄ Transit Custom lanserades sÄg man chansen att göra Nugget Ànnu kompaktare och mer mÄngsidig.

Nugget har ett popup-tak som lyfts i bakkant istĂ€ller för framkant. Detta för att ge stĂ„höjd i köket som placerats baktill. Det finns vĂ€rmare ombord, utomhusdusch, köks som sagt men ingen toalett. Önskar man en toalett fĂ„r man ta med en porta-potti. Bilen Ă€r tĂ€nkt att kunna anvĂ€ndas Ă„ret runt, grĂ„vattentanken Ă€r uppvĂ€rmd.

PÄ taket en integrerad solpanel. NÄgot Westfalia har pÄ flera modeller.

I bildgalleriet kan du se bilder frÄn de tvÄ utstÀllda bilarna. En iögonenfallande orange (Artisan Red) och en mer lugn grÄlackerad. Klicka för informativa bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift