Meny

.

Caravan Salon 2023, slutrapport

254 000 besökare valde att Ă„ka till Caravan Salon i DĂŒsseldorf för att se pĂ„ husbilar, plĂ„tisar, campingbilar, tillbehör och kanske att nĂ„gon Ă€ven var intresserad av husvagnar.

Det de fick se var helt klart vÀrt entréavgiften.

 

Av Stefan Janeld

 

De senaste Ären har jag Äkt hem frÄn Caravan Salon med 600-700 bilder i kameran. I Är var det över 1 000 stycken. En klar indikation pÄ att det var gott om nya och intressanta fordon. NÄgra har jag redan hunnit visa hÀr pÄ sidan, andra kommer vi portionera ut framöver. I bildgalleriet lÀngre ner finns ett axplock som ger en kÀnsla av mÀssans mÄngsidighet.

 

Stort intresse

Som besökarantalet visar Ă€r intresset stort. Även frĂ„n personal i montrarna hördes positiva tongĂ„ngar. I sĂ€ljbĂ„sen satt folk och skrev kontrakt. Inte sĂ„ att det Ă€r sĂ€ljrekord, lĂ„ngt ifrĂ„n, men försĂ€ljningen övertrĂ€ffade förvĂ€ntningarna.

 

Kompakta husbilar dominerar

SÀrskilt stort Àr intresset för de mindre fordonen. I lyxbilshallen, dÀr det visas Liners och liknande, var det fÀrre utstÀllare Àn vanligt. Medan det i plÄtishallarna var fler Àn tidigare. Inte bara vanliga plÄtisar baserade pÄ lÀtta transportbilar, Àven campers och mindre campingbilar var det ovanligt gott om. Popup-taken stod i lÄnga rader. Att fota alla Àr en hopplös uppgift.

 

Stora tillverkarna har egna hallar snarare Àn montrar

Volymen Àr fortfarande halv- och helintegrerade husbilar frÄn de stora tillverkargrupperna. Hymer Gruppen hade tvÄ hallar, en för Dethleffs och en för övriga fabrikat., Pilote Gruppen, Knaus och Weinsberg hade sina egna hallar. Trigano Gruppen spred ut sig i tvÄ stora hallar.

 

I bildgalleriet nedan visar vi ett fyrverkeri av vad som stÀlldes ut pÄ mÀssan. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift