Meny

.

CCM Birmingham 2022 – Murvi

Här snackar vi klassiker. Murvi inreder sina plåtisar på ett och samma vis oavsett storlek. De har vunnit massor av priser för sina bilar i flera decennier. Varför ändra ett vinnande koncept!

 

Av Stefan Janeld

 

För tio år sedan såg jag min första Murvi plåtis. Den var baserad på Fiat Ducato Jag fick en lång utläggning om modellens företräden av en pensionerad före detta medarbetare som outtröttligt demonstrerade bäddsoffan för besökarna i montern.

Han påpekade att kvaliteten var hög, planlösningen den mest praktiska på marknaden. Inte minst tack vare köket. Oöverträffad! Hävdade han bestämt. Det var därför de varit så framgångsrika i trettio år.

Nu har Murvi funnits i fyrtio år och bilarna, sju modeller i olika storlek och detaljlösningar, följer samma recept som för tio år sedan. Bäddsoffa fram, vinkelkök bak och badrum mitt emot köket.

Att det är ett recept som faller britterna på läppen är solklart. Hur många husbilsmodeller har levt i princip oförändrade i fyra decennier?

 

I bildgallerierna nedan kan du stifta bekantskap med Murvi Pimento och Murvi Morocco. Klicka för större bilder och bildtexter.

Murvi Pimento

Murvi Morocco

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift