Meny

.

CCM Birmingham 2023 – Vantage Ora

Det är inte många 6 meters plåtisar som i säljbroschyren skryter om att ha en ”super king size” säng. Men det är precis så Vantage beskriver sängen i denna modell. Att det är en bäddsoffa som är säng är en självklarhet i England.

 

Av Stefan Janeld

 

Vantage är ett premiumfabrikat utan handlare. De säljer alla fordon direkt från fabrik. Billigare och mer personligt. Fabriken ligger i Leeds.

De inreder Fiat Ducato i tre längder – 540, 599 och 636 cm. Alla tre längder kan fås med U-soffa eller ”front lounge”. Inga av de planlösningar vi är vana vid erbjuds, fasta sängar i plåtisar anses slöseri med utrymme.

Ora är en 599 cm lång ”front lounge” modell.  Bäddsofforna kan antingen bilda två långbäddar eller en stor dubbelsäng. Längst bak ett badrum. Mellan sofforna och badrummet ett litet kök och en garderob. På prislappen stod det 72 000 GBP.

På utrustningslistan hittar jag som standard bland annat 100W solpanel, 25 liter fast gasoltank, 2 olika dinettebord – ett litet runt och ett större fyrkantigt, gasoldriven luftburen värmare, varmvattenberedare (separat), 2 x 105 Ah batteri, 3 lågig spis med ugn och grill, 85 liters kyl med frysfack.

Om plåtisar här hemma är rullande sovrum så är detta ett rullande vardagsrum. Jag trivdes så fort jag klev in.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med Vantage Ora. Klicka för större bild och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift