Meny

.

CCM Birmingham 2023 – Rolling Homes

Rolling Homes är en inredare av campingbilar som jag har ett särskilt gott öga till. Genom åren har de visat flera imponerande modeller på mässan i Birmingham. Från expeditionsutrustade med fyrhjulsdrift och grova däck till rullande herrklubbar med humidor och silkeslen skinnsoffa. I år fastnade jag för en modell med fast toalett.

 

Av Stefan Janeld

 

Rolling Homes Livingstone är ny för 2023. Den baseras på VW T6.1 med lång hjulbas och är lite mer husbil än de flesta campingbilar då den har en sorts badrum bak. Inte ett separat utrymme, men väl en kassettoa i en hurts.

Vid läggdags bäddas två fåtöljer ner till långbäddar. Eller så sover man i popup-taket. Isoleringen är i fårull, ett val jag inte sett någon annan tillverkare använda. Övriga material ombord är väl valda – köksbänk i Corian, skåp solid ek. Att använda ek låter tungt, men man bygger möblerna i en lättviktsteknik.

Den utställda bilen var extrautrustad med metallic lack, förhöjd totalvikt, ljuspaket, dieselvärmare (gasol är standard) läderklädsel och kassettoalett (istället för Porta Potti). På prislappen läser jag 81 966 GBP. Det är över en miljon kronor.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med denna mångsidiga campingbil. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift