Meny

.

CMT 2023 – Alpine Cross Cabin

Elektronikföretaget Alpine har en ambition att sälja mer ljud-, navigations- och multimediasystem till husbilsägare. För att väcka uppmärksamhet kring sina produkter har de inrett en Ford Transit på ett otroligt häftigt vis.

 

Av Stefan Janeld

 

Det är en ren showcar. Men den är fullt funktionell med kök, badrum, överskåp, soffor och förvaring. Bilens slogan är ”Work anywhere, stay anywhere” – ”Arbeta varsomhelst, stanna varsomhelst”. Vilket antyder att det är ett mobilt kontor. Utsidan är designad som en äventyrsbil, det tolkar jag som ”varsomhelst” aspekten av bilen.

Personalen i montern var förvånansvärt svårpratad och ville inte säga så mycket om varför man valt just denna inredningsdesign. Jag sade att jag tyckte den påminde om ljudvågor, som i ett oscilloskop. Men de nappade inte. De var snarare inne på att det är organiskt och japanskt minimalistiskt. Det må vara hur som helst med detta, akustiken ombord är fantastisk och ljudsystemet helt dolt. Bordet är ett så kallat ”smart table”. I princip en dator med stor skärm.

 

Ta en titt på bilderna i galleriet. Det är en verkligt unik bil. Svår att tycka illa om.

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift