Meny

.

Crosscamp Flex 541, 2024

Hymer Gruppens yngsta fabrikat kommer pÄ Caravan salon visa en plÄtis med mycket nytÀnk. Vi sÄg den av en slump hÀrförleden och tog ett par bilder.

 

Av Stefan Janeld

Bilder Carla och Kees Witvliet

 

I Sverige Ă€r det ingen som sĂ€ljer Crosscamp. Ännu! Det Ă€r ett fabrikat som Hymer Gruppen startat för att möta campingbilstrenden som löper genom Europa. De har frĂ€mst satsat pĂ„ smĂ„ campingbilar, ”urban vehicles” som de kallar dem. PĂ„ Caravan Salon kommer de dock visa en större version av campingbil baserad pĂ„ en 540 cm Fiat Ducato. En bil som inte liknar nĂ„got annat pĂ„ marknaden.

Att den heter Flex Àr ingen slump. Man kan fÄ den i inte fÀrre Àn 14 olika versioner. Ty inredningen Àr modulbyggd och kan anpassas efter individuella behov. Detta gör att man kan komma över den till ett rimligt pris och sedan bygga vidare varefter ekonomin tillÄter eller behoven förÀndras.

Den som vill ha plats för mycket prylar – cyklar, surfbrĂ€dor, MC eller annat – kan lĂ€mna skĂ„pet i princip tomt. Kanske bara ha köksmodulen och en del stuvutrymmen och nöja sig med att sova i popup-taket och leva med campingmöbler under markisen som dinette. Den som vill ha en mer bekvĂ€m möblering vĂ€ljer att inkludera den stora bĂ€ddsoffan och ett dinettebord. I sĂ„ fall behöver man inte köpa nĂ„got campingbord eftersom dinettebordet Ă€ven kan anvĂ€ndas under markisen. VĂ€rmaren Ă€r en 2 kW dieselvĂ€rmare.

I Tyskland börjar priserna pÄ 49 999 Euro.

Det var en ren slump att Carla och Kees fick nys om att denna modell stod utanför Dethleffs fabrik i Isny nÀr de var dÀr pÄ pressvisningen. Bilen byggs i Dethleffs fabrik.

 

Klicka pÄ bilderna för bildtexter

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift