Meny

.

Enkel konstruktion – billigare reparation

Befinner mig på Bennys Lackering i Länna söder om Stockholm. De har fått in en husbil med en relativt vanlig skada. Man har backat in i något. Som tur är har bilen byggts på ett vis som förenklar reparationen.

 

Av Stefan Janeld

 

Det är så lätt hänt att man backar in i något med husbilen. Ett ögonblicksverk. Den husbil vars reparation vi följer i denna artikel hade ett cykelställ på bakstammen som vid olyckan trycktes in i duschkabinen. En stor skada som ändå gick förhållandevis enkelt att fixa. Och det fick mig att fundera.

I tester brukar jag påpeka när duschkabiner består av fogade väggar. Jag ser läckagerisken som stor jämför med rotationsgjutna duschkabiner utan skarvar. Men det finns fördelar med de enklare duschkabinerna. Inte minst när de behöver lagas.

Hade den skadade bilen haft en skarvfri duschkabin hade man behövt riva hela badrummet för att komma åt skadan. För att sedan få en ny kabin på plats hade man fått ta loss bakstammen, ty genom bodelsdörr, fönster eller taklucka kan man inte få in en ny duschkabin i husbilen.

Man kan bara spekulera i kostnaden. Men det hade inte blivit billigt. Och om bilen haft några år på nacken kanske det inte ens gått att få tag i en ny likadan duschkabin. Inte ett olösligt problem, men det hade krävts en hel del anpassning för att få in en kabin av nyare modell. Mer kostnader.

 

Skära loss och byta ut

I denna Hobby husbil är duschkabinen tillverkad av tre plastskivor som fogas samman i hörnen. För att komma åt att laga skadan skär man loss fogen till den bakre väggen och river loss plastskivan. Ett ganska enkelt jobb för en erfaren bodelsmekaniker. I detta fall tog det en knapp halvtimme att blottlägga skadan.

 

Måste lagas från insidan

Bilens bakstam är i ett stycke kallbakad glasfiber. Att byta hela bakstammen blir för dyrt. Men då skadan inte är särskilt stor till ytan kan man laga den med gott resultat. Det gör man från insidan.

Arbetsordningen är denna:

  • Frilägg skadan
  • Rensa från löst material och vidga sprickorna
  • Laga skadan med glasfiber och polyester
  • Spackla
  • Slipa till hög finish
  • Lacka utsidan
  • Återställ insidan

 

Oväntat problem

När skadan var lagad och det var dags att återmontera cykelstället visade det sig vara ett ovanligt ställ. Som aldrig sålts över disk utan specialtillverkats för Hobby under en tid. Svårt, hittills omöjligt, att få tag i. Något som fördröjer bilens färdigställande. Själva reparationen var relativt snabbt avklarad. Men innan ägaren kan få tillbaka bilen i samma skick som innan olyckan måste ett nytt cykelställ hittas. Jakten är i gång, fabriken som en gång tillverkade stället är kontaktad. Vi uppdaterar artikeln när stället är på plats.

 

I bildgalleriet nedan kan du följa arbetet. Ett arbete som stötte på ett relativt vanligt förekommande problem i slutskedet. Ett problem relaterat till att bakstammen är gjord i glasfiber. Klicka på bilderna för större bild och informativa bildtexter.

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift