Meny

.

Eura Mobil Van 635 EB

EfterfrÄgan pÄ plÄtisar Àr större Àn nÄgonsin och konkurrensen Àr mördande. Om du inte kan erbjuda kunden bra argument blir du frÄnÄkt. Eura Mobil har hittills inte haft plÄtisar pÄ programmet. Deras handlare har sÄlt Karmann. Nu nÀr de ÀndÄ ger sig in i denna tuffa marknad Àr det viktigt att man har nÄgot extra att erbjuda, inte bara Karmann modeller med annan dekor.

Eura Mobil har valt att locka en exklusiv inredningsdesign och hög utrustningsnivÄ. Det kÀnns som ett lyckat koncept.

 

Text och fotografi: Carla och Kees Witvliet

 

Eura Mobil Van finns i tre planlösningar. Den klassiska 595 HB med sÀng pÄ tvÀren, 635 EB med enkelsÀngar och 635 HB med en höj- och sÀnkbar dubbelsÀng i sovrummet. Bilarna byggs i Triganos dedikerade plÄtisfabrik i Paglieta (Italien).

VĂ€lutrustad

Van 635 EB baseras pÄ lÀngsta Fiat Ducato skÄpet (636 cm). Standard Àr en 140 hk motor med manuell lÄda.

För att göra det höga inköpspriset mer lĂ€ttsmĂ€lt har Eura Mobil sett till att deras Vans Ă€r fullutrustade frĂ„n start. Allt en modern komfortbilist önskar finns. Även förvĂ€ntad sĂ€kerhetsutrustning Ă€r standard. Fiats alla sĂ€kerhetsassistenter erbjuds som tillval.

Dessutom finns bÄde dieselvÀrmare och en uppvÀrmd grÄvattentank (90 liter) i standardpaketet. Kombinationen av ett litiumbatteri pÄ 100 Ah och en laddningsbooster gör att du inte Àr beroende av 230 volts laddning.

Testbilen var extra pimpad med ytterligare ett par tillval, som t.ex. DAB+ förberedelse, lackad front, elektriskt juster- och infĂ€llbara sidospeglar, LED-strĂ„lkastare, dimljus, 16” lĂ€ttmetallfĂ€lgar och ett solpanel pĂ„ 120 watt.

NÀr det gÀller inredningen ingÄr myggnÀt till skjutdörren, plisserad mörklÀggningspersienn till förarhytten, en Midi Heki Style taklucka och ett stort panoramatakfönster i förarkabinen. Att det bjuds pÄ flera olika snygga lackfÀrger till exteriören gör inte valet lÀttare, vi föll för den blÄ varianten.

InfÀllda fönster gör att vÀggarna Àr slÀta och minskar risk för framtida lÀckage med rostangrepp som följd.  

Gasolutrymmet har plats till tvÄ gasflaskor men med tanke pÄ att vÀrmaren drivs av diesel  rÀcker det gott med en flaska. DÄ fÄr man direkt lite mer bagageutrymme.  

Inredning

En stor anledningarna att vÀlja en plÄtis frÄn Eura Mobil Àr den exklusiva inredningsdesignen. InnervÀggar och tak Àr klÀdda med microfibertapet. Som i exklusiva hel- och halvintegrerade premiumhusbilar.

Snyggt med de dolda plisserade persiennerna vid sittgruppen och runt sÀngarna.

Möblerna Àr eleganta, ljusa kulörer accentuerade med aluminiumprofiler. En snygg detalj Àr överskÄpen som löper i en oavbruten linje Ànda fram till förarplatsen.

MÄnga belysningspunkter skapar fin stÀmning; vÀggskÄpen och de öppna hyllorna belyses Àven inifrÄn.

En praktisk detalj Àr bordet i sittgruppen som bÄde kan halveras och anvÀndas som utebord. Perfekt med hyllplanen under överskÄpen som gör det lÀtt att hÄlla ordning pÄ alla smÄprylar. 

Kök

HĂ€r har man har inte snĂ„lat pĂ„ materialvalen. KöksbĂ€nken med inbyggd diskho Ă€r gjord i ett syntetiskt stenliknande material typ Corian. Praktiskt med den utfĂ€llbara arbetsbĂ€nken som tĂ€cker diskhon. Blandaren Ă€r nedsĂ€nkbar – snygg lösning.

Ovanför spishÀllen med tvÄ brÀnnare hittar vi en praktisk kryddhylla. De fyra lÄdorna bjuder pÄ bra utrymme för utensilier och torrvaror och pÄ sidan finns ett dolt litet skÄp för flaskor. Thetford-kylen pÄ 84 liter har en mattsvart front och Àr placerad i bekvÀm höjd ovanför bilens enda garderob.

Dusch- och toalettutrymme  

Eftersom utrymmet inne pÄ toaletten gjorts nÄgotsÄnÀr bekÀmt vad gÀller mÄtten, har passagen vid köket blivit i smalaste laget. En prioritering man lÀtt accepterar.

Fint med det lilla fönstret för frisklufttillförseln. I taket finns ytterligare ventilation. Stenimitationen frÄn köket Äterfinner vi i handfatet.

Vill man duscha skapar man duschkabin genom att vika undan en sidovÀgg mot toaletten. Dessutom finns det en utedusch i bak i bilen. Nog sÄ praktiskt nÀr man varit pÄ stranden en hel dag!

Sova

Man sover som en kung tack vare tallriksfjÀdringen under madrasserna.

Om du vÀljer att inte bygga ihop sÀngarna finns det en liten passage mellan sÀngarna. Det gör det lÀttare att stiga i och ur sÀngen utan att vÀcka partnern.

Den högra sÀngen Àr 191 cm lÄng, men den vÀnstra endast 178 cm. Praktiskt med de tvÄ lÀslamporna, bÄda med usb-uttag. Stuvutrymmet under sÀngarna kan man inreda efter smak.

En delad skiva skapar ett sorts dubbelgolv för platta saker som campingmöbler. SkÄpen pÄ högra sidan kan du plocka bort för att fÄ bÀttre plats med skrymmande saker. 

Sammanfattning

Det hÀr Àr en spÀnnande nykomling i plÄtis-segmentet. Den Àr inte billig men den Àr smart och lyxigt inredd. SÄ trots prislappen Àr kÀnslan att man fÄr valuta för sina slantar.

Under vÄr provkörning hördes lite smÄljud frÄn skjutdörrsbeklÀdnaden men det kan lÀtt fixas innan leverans, man ska komma ihÄg att det Àr ett tidigt exemplar.

Att det Àr en vÀl rustad plÄtis för vintercamping borde kunna locka en och annan nordbo!

Fakta

Vi gillar

  • Riklig standardutrustning
    Exklusiv design
  • Utrustad för vinterförhĂ„llanden
  • DieselvĂ€rmare
  • Ramfönster
  • Litiumbatteri med ladbooster

Vi önskar

  • LĂ€ngre sĂ€ng

Utrustning

Airbags, ABS, ESP, ASR, farthĂ„llare, AC, partikelfilter, Fix and Go-kit (inget reservhjul), 16” lĂ€ttmetallfĂ€lgar, Truma dieselvĂ€rmare, spis med 2 gaslĂ„gor, Thetford vridbar toa, 84 liters Thetford kompressorkyl, LED-inomhusbelysning, 100 AH litium bodelsbatteri, 2 st. 5 kg gasolflaskor.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift