Meny

.

Guidad resa med egen husbil

Nomadliv arrangerar gruppresor med husbil. En verksamhet de startade 2019 men fick pausa efter endast en resa pÄ grund av pandemin.

Nu finns inga sÄdana hinder och tvÄ resor Àr planerade till sommaren. HÀng med vettja!

 

Av Stefan Janeld

 

Nomadliv Àr ett initiativ frÄn husbilsentusiasterna Bobo och Margareta Jonilson. De har i mÄnga Är Äkt husbil i Sverige och Europa. De vet var pÀrlorna finns och kÀnner att de har nÄgot att dela med sig av.

 

PopulÀrt pÄ kontinenten

Ute i Europa Àr det mycket populÀrt att Äka i grupp med guider som kÀnner till smultronstÀllena. De som gjort denna typ av resa en gÄng fortsÀtter gÀrna. SkÀlen Àr mÄnga, det frÀmsta Àr kanske att det Àr ett socialt sÀtt att Äka husbil.

SÄ hÀr har nÄgra deltagare svarat nÀr Margareta frÄgat om skÀlen att Äka i grupp:

 

  • ”Vi ville Ă„ka husbil ihop med andra mĂ€nniskor, umgĂ„s och byta tips med varandra.”
  • ”Vi behövde fĂ„ hjĂ€lp med att Ă„ka utomlands första gĂ„ngen sĂ„ att vi vĂ„gar mer pĂ„ egen hand senare.”
  • ”Vi sĂ„g fram emot att fĂ„ en kick att se nĂ„got nytt.”

 

– Facit hittills Ă€r att den sociala delen Ă€r viktigast. Vi som arrangerar ser till att allt Ă€r bokat och klart, att mixen av körstrĂ€ckor, aktiviteter och vila blir sĂ„ stimulerande och behaglig som möjligt. Allt detta gör vi i förvĂ€g. FortsĂ€tter Margareta.

Aperol i Ribeauvillé

TvÄ resor till sommaren och en i början av 2024

I Är planeras en resa till Sydfrankrike (25/5-8/6) och en till Normandie (4-17/9). Till början av 2024 hÄller man som bÀst pÄ att rekognosera för en tur till Marocko.

SÄ hÀr beskriver Bobo och Margareta resorna:

 

Egna favoriter i Sydfrankrike

Mat, vin, spÀnnande konst och experimentell rivierabebyggelse blir det pÄ resan till Sydfrankrike. Samt förstÄs strand och bad.

– Vi har bott vid Medelhavets kust i tre Ă„r nu, och har trots pandemin hunnit vaska fram en rad favoriter som fungerar suverĂ€nt med husbil. Och dĂ„ blir kĂ€nslan ”Oh, detta mĂ„ste vi fĂ„ dela med andra!”

LÀs mer och boka hÀr.

La Grand Motte

Normandie – Krigsminnen, men inte bara

Resan till Normandie kommer av naturliga skĂ€l att innehĂ„lla en del krigsminnen, bĂ„de frĂ„n första och andra vĂ€rldskriget, med Omaha Beach och landstigningsmuseet i Arromanche som ”höjdpunkter” om ordvalet tillĂ„ts i sammanhanget.

– Men vi vill ju ha en mix sĂ„ att olika intressen tillgodoses, sĂ„ vi tittar ocksĂ„ pĂ„ bland annat arkitekturen i Le Havre, den broderade Bayeux-tapeten och klosterön Mont St Michel.

– Och eftersom vi sjĂ€lva Ă€r glada i mat och dryck blir det en odyssĂ© bland normandska lĂ€ckerhet, berĂ€ttar Margareta.

LÀs mer och boka hÀr.

Honfleur
Ostron
SvÄrt att inte bli berörd av korsen

Marocko – en upplevelse!

Marockoresan Àr under planering i skrivande stund. DÀr har Margareta och Bobo Jonilson rest runt i tvÄ mÄnader och inhÀmtat intryck och fakta för att kunna lÀgga upp en riktigt fin rutt.

– Att Ă„ka till en ny kontinent med husbilen kan ju bli det största Ă€ventyret ett husbilsekipage gör, sĂ„ vi kĂ€nner ett ansvar att fylla den resan med sĂ„ mĂ„nga goda upplevelser som möjligt.

LÀs om Nomadlivs egen resa i Marocko hÀr

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift