Meny

.

Guidad resa med egen husbil

Nomadliv arrangerar gruppresor med husbil. En verksamhet de startade 2019 men fick pausa efter endast en resa pÄ grund av pandemin.

Nu finns inga sÄdana hinder och tvÄ resor Àr planerade till sommaren. HÀng med vettja!

 

Av Stefan Janeld

 

Nomadliv Àr ett initiativ frÄn husbilsentusiasterna Bobo och Margareta Jonilson. De har i mÄnga Är Äkt husbil i Sverige och Europa. De vet var pÀrlorna finns och kÀnner att de har nÄgot att dela med sig av.

 

PopulÀrt pÄ kontinenten

Ute i Europa Àr det mycket populÀrt att Äka i grupp med guider som kÀnner till smultronstÀllena. De som gjort denna typ av resa en gÄng fortsÀtter gÀrna. SkÀlen Àr mÄnga, det frÀmsta Àr kanske att det Àr ett socialt sÀtt att Äka husbil.

SÄ hÀr har nÄgra deltagare svarat nÀr Margareta frÄgat om skÀlen att Äka i grupp:

 

  • ”Vi ville Ă„ka husbil ihop med andra mĂ€nniskor, umgĂ„s och byta tips med varandra.”
  • ”Vi behövde fĂ„ hjĂ€lp med att Ă„ka utomlands första gĂ„ngen sĂ„ att vi vĂ„gar mer pĂ„ egen hand senare.”
  • ”Vi sĂ„g fram emot att fĂ„ en kick att se nĂ„got nytt.”

 

– Facit hittills Ă€r att den sociala delen Ă€r viktigast. Vi som arrangerar ser till att allt Ă€r bokat och klart, att mixen av körstrĂ€ckor, aktiviteter och vila blir sĂ„ stimulerande och behaglig som möjligt. Allt detta gör vi i förvĂ€g. FortsĂ€tter Margareta.

Aperol i Ribeauvillé

En resa i september i Är och tvÄ under 2024

I Är blir det en resa till Normandie (4-17/9). I januari/februari 2024 Äker man till Marocko och till försommaren samma Är blir det en resa till Sydfrankrike.

SÄ hÀr beskriver Bobo och Margareta resorna:

 

La Grand Motte

Normandie – Krigsminnen, men inte bara

Resan till Normandie kommer av naturliga skĂ€l att innehĂ„lla en del krigsminnen, bĂ„de frĂ„n första och andra vĂ€rldskriget, med Omaha Beach och landstigningsmuseet i Arromanche som ”höjdpunkter” om ordvalet tillĂ„ts i sammanhanget.

– Men vi vill ju ha en mix sĂ„ att olika intressen tillgodoses, sĂ„ vi tittar ocksĂ„ pĂ„ bland annat arkitekturen i Le Havre, den broderade Bayeux-tapeten och klosterön Mont St Michel.

– Och eftersom vi sjĂ€lva Ă€r glada i mat och dryck blir det en odyssĂ© bland normandska lĂ€ckerhet, berĂ€ttar Margareta.

LÀs mer och boka hÀr.

Honfleur
Ostron
SvÄrt att inte bli berörd av korsen

Marocko – en upplevelse!

Marockoresan Àr under planering i skrivande stund. DÀr har Margareta och Bobo Jonilson rest runt i tvÄ mÄnader och inhÀmtat intryck och fakta för att kunna lÀgga upp en riktigt fin rutt.

– Att Ă„ka till en ny kontinent med husbilen kan ju bli det största Ă€ventyret ett husbilsekipage gör, sĂ„ vi kĂ€nner ett ansvar att fylla den resan med sĂ„ mĂ„nga goda upplevelser som möjligt.

LÀs om Nomadlivs egen resa i Marocko hÀr

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift