Meny

.

Weinsberg lanserar Komford Class

Instegsfabrikatet Weinsberg har pÄ senare tid varit mycket aktiva. Nya modeller pÄ en mÀngd chassin har sett dagens ljus. Nu lanserar de Àven tvÄ modellserier pÄ Ford Transit.

 

Av Stefan Janeld

 

Den senaste tidens modellexplsion frÄn Weinsberg har fÄtt mig att undra om de fortfarande Àr ett instegsfabrikat. Jag lutar Ät att man inte Àr det. Vi förknippar knappast VW Transporter och Mercedes Sprinter som instegschassin. IstÀllet kÀnns Weinsberg anno 2023 som Knaus sportigare, ungdomligare lillasyskon. Med attityd som en sjÀlvsÀker tonÄring.

Senaste nyheten frÄn Weinsberg Àr att de bÄda modellserierna CaraLoft (halvintegrerade husbilar) och CaraSuite (halvintegrerade med taksÀng) finns pÄ Ford chassi. Ett chassi kÀnt för sin komfortabla fÀrd. Weinsberg tar tillfÀllet i akt och leker med orden pÄ ett fyndigt vis. De kallar modellerna pÄ Ford för Komford Class.

 

  • – Caraloft Ford finns (Ă€n sĂ„ lĂ€nge) med en planlösning, fransk sĂ€ng. 
  •  
  • – CaraSuite Ford kommer i tvĂ„ lĂ€ngder, 699 cm och 741 cm, bĂ„da med lĂ„ngbĂ€ddar i sovrummet. Den lĂ€ngre har delat badrum. I den mindre kan man Ă„ka och sova fyra personer. Den lĂ€ngre kan man bo och Ă„ka fem personer i.

 

I bildgallerierna nedan kan du se mer av tvÄ av de tre modellerna.

CaraLoft Ford 650 MF

En tvÄpersoners husbil med fransk sÀng. Dess kompakta mÄtt ger den en hög lastvikt.

Basbil Ford Transit, LxB 699 x 232 cm, totalvikt 3 500 kg, lastvikt ca 615 kg (beroende pÄ utrustning)

CaraSuite Ford 650 MEG

HĂ€r kan man sova och Ă„ka upp till fyra personer.

Basbil Ford Transit, LxB 699 x 232 cm, totalvikt 3 500 kg, lastvikt ca 575 kg (beroende pÄ utrustning)

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift