Meny

.

Inga mer stopp i avloppet

NÀr man som jag bor i husbilen permanent avslöjas en del brister som de flesta kanske aldrig rÄkar ut för. Den senaste frustrationen Àr att avloppet till diskhon tÀpps igen. Men nu har jag löst det.

 

Av HĂ„kan Bengtzon

 

Efter mÄnga mÄnader av frustration över tÀppt avlopp till diskbÀnken och ett antal veckor för att lista ut hur jag skulle gÄ till vÀga för att bygga ett fungerande avlopp, som inte sÀtter igen sig hela tiden, satte jag igÄng.

Det gamla avloppet var byggt med rör och spiralslang med 25 mm diameter frÄn diskhon. Ingen lyckad lösning eftersom det fastnar fett och matrester i slangen nÀr man diskar. Spiralslangen Àr en effektiv fÀlla. Jag har genom Ären haft mÄnga irriterande stopp.

Nu har jag byggt om avloppet med riktiga rör och vattenlÄs, som i vilket hus som helst. De nya rören Àr pÄ 32 och 40 mm sÄ nu ska det inte tÀppa igen i första taget Àven om man

stannat lite avigt och bilen lutar Ät fel hÄll. Och de Àr lÀtta att göra rent lite dÄ och dÄ.

Efter ett nÄgra timmars jobb och ett antal krökar, nÄgra rörstumpar kunde jag fÄ till en ny avloppsledning ner till grÄvattentanken. Det var rejÀlt trÄngt, jag fick verkligen fundera pÄ bÀsta vÀgen frÄn ho till tank. PÄ fabriken hade man enkelt kunnat göra detta, innan bilen sattes ihop. Nu fick jag krypa runt, jobba i blindo ibland för att det var sÄ trÄngt. Men det gick!

Nu har det varit igÄng nÄgra veckor och sÄ hÀr lÄngt har det fungerat som jag tÀnkt. Det blev riktigt bra.

 

I bildspelet kan ni se installationen, klicka för större bilder. Inte alla bilder hÄller jÀttehög kvalitet, det var trÄngt att fota, ber om överseende med detta.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift