Meny

.

Isabella Ventura Air Dove 400

TÀlttillverkaren Isabella har alltid nÄgot nytt pÄ gÄng. Som detta uppblÄsbara förtÀlt, nytt för 2023. Ett exklusivt förtÀlt med en del finesser vi uppskattade, som det enkla sÀtt man anpassar höjden.

 

Text och foto Carla & Kees Witvliet

 

TÀltet passar husbilar med en markishöjd mellan 245 och 270 cm. En finess pÄ detta tÀlt Àr att man mycket enkelt anpassar höjden med ett system som pÄminner om hur man snörar skor. Ett snöre löper i öljetter och man spÀnner eller slÀpper efter för att nÄ önskad höjd.

TÀltet finns i 3,5 (350) och 4 (400) meters version. Vi testar den lÀngre pÄ vÄr Eura Mobil. Vi har testat Isabella förtÀlt förut och imponerats av hur enkla de Àr att anvÀnda och den fina kÀnslan i alla material. Dove Air uppfyller vÄra högt stÀllda förvÀntningar.

 

Funktionellt

TÀltet har dubbla lister och fÀsts utan problem i markiskassetten. Vi för in listen i tÀltskenan och börjar sedan pumpa med den medföljande pumpen. Det finns tvÄ ventiler att vÀlja pÄ. För att blÄsa upp rÀcker det att anvÀnda en ventil. Det Àr skönt att kunna tömma snabbt genom att öppna bÄda ventilerna.

Efter ett par minuters pumpande Àr tÀltet uppe. En lös tub som stöttar tÀltet pÄ mitten fylls nabbt. Den fÀsts med kardborre. Inget mÄste men ger mer stabilitet.

Finjustering med tidigare nÀmnda snörning och tÀltet Àr perfekt anpassat till vÄr husbils höjd. SÄ enkelt, genialt.

Ett litet tygtak ovanför ventilationsöppningen hÄller regnet ute. Detta lilla tygtak kan man plocka bort och istÀllet sÀtta dit ett stort som blir som en markis framför tÀltet.

PÄ bÄda kortsidorna Àr det stora fönster. Ett av dem Àr försett med myggnÀt. Man kan med blixtlÄs ta bort vÀggarna och byta plats pÄ dem om man föredrar att ha myggnÀtsfönstret pÄ andra sidan. Den frÀmre vÀggen har en dörr och tvÄ fönster.

Varma dagar kan du ta bort hela frontvÀggen. Den sitter ocksÄ med blixtlÄs.

Mot husbilens vÀgg ger mjuka kuddar en tÀt anslutning. Dessa sitter med kardborre och sÀkras med en pinne lÀngst ner.

Om vi ska prata lite om stabiliteten blir det vÀldigt kort. Gör man rÀtt, anvÀnder rÀtt pinnar beroende pÄ underlag och spÀnner linorna stÄr tÀltet stadigt som ett hus.

 

Material

Isabella har sina egna namn pÄ materialen de anvÀnder. TÀltet Àr gjort i IsaLite och Isaroof Lite. Det Àr belagd polyestervÀv frÄn TenCate. Ett material som bevisat sina kvaliteter genom Ären och Àr mycket vÀl lÀmpat till förtÀlt. isaLite Àr bÄde fÀrgÀkta, formfast och ventilerande.

Den uppblÄsbara ramen Àr i ett stycke förutom den extra stöttan. Dragkedjorna Àr rejÀla och löper lÀtt. Mycket anvÀndarvÀnligt.

Vi tycker

NĂ€r man fĂ„tt upp tĂ€ltet Ă€r det stilfullt med rundade former. De tvĂ„ grĂ„ tonerna ger ett fint helhetsintryck tillsammans med den svarta undersidan. Även pĂ„ detljnivĂ„ Ă€r det stil pĂ„ tĂ€ltet, som paspoalerna runt fönstren och de bruna lĂ€deröljetterna. Alla sömmar Ă€r perfekt utförda. Kvaliteten Ă€r mycket hög.

Kort sagt: Om man ska stÄ en tid pÄ samma stÀlle ger detta tÀlt en rejÀl extra boyta. Det ser bra ut, Àr stabilt och enkelt att sÀtta upp och ta ner. Vi hittar ingenting att förbÀttra. Och det har nog aldrig hÀnt förut.

Fakta

Vi gillar

  • Enkelt att sĂ€tta upp
  • Intuitiv höjdjustering
  • Materialvalen

 

Vi önskar

  • Ingenting, allt Ă€r som vi vill ha det

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift