Meny

.

KVD förvärvar Forsbergs Fritidscenter

Ratos företaget KVD har köpt 100% av Forsbergs Fritidscenter. Alla sju center ingår i affären som blev klar nu på förmiddagen. Forsbergs nuvarande vd Jonas Karlsson och ledningen i Forsbergs kommer fortsätta sitt arbete i företaget.

 

Av Stefan Janeld

 

Vi ringde upp Lars Nykvist, VD på KVD, och gratulerade till köpet och passade på att ställa några frågor.

 

Det första vi undrar är förstås varför ni ger er in i husbilsbranschen.

”Vi på KVD är väldigt konsumentinriktade och säljer redan idag en del husbilar. Forsbergs verksamhet har också ett stort kundfokus och rimmar väl med vår.”

 

Vad kan ni bidra med förutom ett stabilt ägande?

”Vi är extremt digitala. Här kan vi utveckla Forsbergs Fritidscenter, känner vi.”

 

Jag vet att det är tidigt, men har ni expansionsplaner? Kanske utomlands?

”Vi har planer, men det är för tidigt att prata om dem.”

 

Kommer det bli förändringar i utbudet, eller jobbar ni vidare med nuvarande varumärken?

”Vi jobbar vidare. Det blir inga omedelbara förändringar i sortimentet.”

 

På KVD är ni väldigt duktiga på att varudeklarera era fordon. Något som brister i husbilsbranschen. Kan vi förvänta oss varudeklarerade begagnade husbilar från er?

”Det får vi se, som sagt, det är väldigt nytt.”

 

Vi på Alltomhusbilen.se gratulerar till affären och önskar Ratos och KVD lycka till. Det blir spännande att se hur de kommer utveckla verksamheten.

 

Vilka är KVD?

Sveriges största nätbaserade marknadsplats för värdering och förmedling av begagnade företags- och privatägda bilar, maskiner och tunga fordon samt försäljning av relaterade produkter och tjänster. KVD hanterar hela försäljningen av fordon från uppdragsgivare till slutkund och garanterar kvaliteten genom att genomföra tester på de bilar som förmedlas.

 

Så här beskriver Ratos sig själva

Ratos bolagsgrupp består av 12 bolag indelade i tre affärsområden, Construction & Services, Consumer och Industry. Nettoomsättning för Ratos bolagsgrupp uppgick 2020 till cirka SEK 34 miljarder. Vår affärsidé är att utveckla bolag med huvudkontor i Norden, som är eller kan bli marknadsledande. Vi möjliggör för självständiga bolag att utvecklas snabbare genom att vara del av någonting större. Fokus på människor och ledarskap samt kultur och värderingar är centrala delar av Ratos. Allt vi gör bygger på Ratos kärnvärden: Enkelhet, Tempo i exekvering och Allt handlar om människor.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift