Meny

.

Laika erbjuder krocksäker hundbur

Många husbilsåkare reser med sina husdjur, hund eller katt vanligtvis. Hur man ska säkerställa att de åker säkert är inte alltid lätt. Men nu har Laika en bra lösning till sina djurägande kunder. 

 

Av Stefan Janeld

 

Vi har genom åren sett många lösningar på säkra platser för hundar eller katter i husbilar. Oftast en fast burlösning. Det kunde såklart även Laika kunnat göra. Men de har valt en flexiblare lösning.

Tillsammans med företaget Tavo erbjuder Laika nu en transportbur som passar både i husbilen och personbilen. Burens fullständiga namn är Tavo Maeve och kan fås i flera olika färger för att matcha bilens interiör och i tre storlekar. Den är både säker och bekväm. Faktiskt utför Tavo krocktester enligt det av FN standardiserade testprogrammet för bilbarnstolar, R129.

Premiärvisning för systemet blir i Laikas monter på Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av augusti.

Tavo Maeve fästs på en särskilt fästplatta som även har ett golvstöd. Golvstödet är fjädrande för att absorbera krockkrafterna. Basen har en snabbkoppling som gör det enkelt att sätta dit och ta loss buren. Basplattan fästs enkelt i bilens Isofix fästen.
Utförandet påminner om en barnvagn med sin flexibla huva. Tavo Maeve är inte bara bra under färd. Den erbjuder en skuggig plats att vila på soliga dagar. Den har enligt Tavo en solskyddsfaktor på SPF50+.
Insidan är klädd i mjuk textil. En bekväm säng på natten.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift