Meny

.

Modellår 2023, Pilote smygvisar machoplåtis

Idag är det pressdag på Caravan Salon. Där avtäcks Pilotes senaste modell. En plåtis på Ford Transit. Men man får inte titta in i den, bara se exteriören. Produktionen startar nämligen först våren 2023.

 

Av Stefan Janeld

 

Pilote firar 60 år och firar det med att lansera Atlas. En modellserie baserad på Ford Transit. Att man väljer just denna serie som jubileumsmodell är ingen tillfällighet. När Pilotes grundare efter en trip till USA byggde sin första husbil var den baserad på Ford. Atlas kommer växa ut till en komplett modellserie. Inte bara plåtisar.

Pilote leker med namnet Ford i sitt pressmeddelande och hoppas det ska sammanfatta modellen och öka intresset. Jag vet inte om de lyckas, känns lite krystat.

  • F – Family (familj)
  • O – Origin (ursprung)
  • R – Road trip (bilresa)
  • D – Design (ingen översättning nödvändig)

 

Transit Trail

Denna första Atlas-modell baseras inte på vilken Transit som helst. Nej det är machoversionen Trail som inreds. En i grunden bakhjulsdriven skåpbil med förmågan att överföra 50% av drivkraften till framhjulen. Skogsmulle!

Exteriört är det grillen som skvallrar att det inte är en vanlig Transit. Grillen är hämtad från Fords prestandapickup Raptor.

 

Hemlig

Man säger inte mycket om hur modellen inreds eller utrustas. Annat än att den är 6 meter lång, får ett stort stuvutrymme, dieselvärmare och utrustning för maximalt oberoende. Man blir onekligen nyfiken.

Första Pilote modellen, R360. Baserad på Ford.
Inte vad vi är vana vid från Pilote, kul!
Skiss på interiören

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift