Meny

.

Modellnytt 2022, Knaus

Knaus har pÄ senare Är förnyat hela sitt modellprogram. Till nÀsta Är behövs inga stora förÀndringar. Man satsar mer pÄ att förfina och förbÀttra det befintliga programmet och att erbjuda nya tillval som ökar komfort och anvÀndbarhet.

 

Av Stefan Janeld

 

Ett intressant tillval Àr framtaget tillsammans med företaget Lucky Dog Camper. Det Àr ett bursystem som ger hunden en sÀker plats under fÀrd och ett eget krypin att vila i. Passar alla Knaus lÄngbÀddarsmodeller.

Man kommer Ät hunden bÄde utifrÄn, via garaget, och inifrÄn, via en gallerdörr.

Buren Àr inredd med antihalkmatta och försedd med lÄs. I en lÄda förvaras koppel, leksaker, bajspÄsar och annat. Buren Àr stor nog för flera större hundar.

LDC-systemet tar inte upp hela garaget, man behöver alltsÄ inte vÀlja mellan campingmöbler och sÀker fÀrd för jycken.

Det finns Àven en sÀrskild koppelhÄllare för de gÄnger du vill ha hunden med dig under markisen. Den fÀsts i chassiet och hÄller Àven för riktigt stora hundar.

NÄgot som sÀkert glÀdjer er med en Àldre Knaus Àr att systemet kan monteras Àven i Àldre Knaus modeller.

 

I bildspelet kan du bekanta dig med systemet. Klicka för större bilder.

Kort toppmodell

Sun-i Ă€r Knaus högsta modellserie. Hittills har den endast erbjudits i tvĂ„ lĂ„nga, treaxlade, versioner. Till nĂ€sta sĂ€song vĂ€xer serien och inkluderar Ă€ven en tvĂ„axlad lĂ„ngbĂ€ddarsmodell – Sun-i 700 LEG.

Precis som storasyskonen vilar den pÄ ett AL-KO chassi och Àr försedd med dubelgolv och Alde vattenburen vÀrme.

Van-i

Den kompakta helintegrerade modellserien Van-i bestÄr av tvÄ modeller. TvÀrbÀddsmodellen 550 MF och lÄngbÀddarsbilen 650 MEG. De fÄr nu en nydesignad inredning.

Van-i Àr helintegrerade bilar som Àr lite smalare Àn vanligt. En populÀr biltyp i Europa. De kompakta mÄtten ger goda lastvikter.
Den nya inredningsdesignen i Van-i
Full LED strÄlkastare

Sky Ti

Knaus bestseller lÀmnas i stort orörd invÀndigt. Modellen 650 MEG har fÄtt en extra garderob och i alla modeller tar en större kyl plats, 142 liter istÀllet för tidigare 133 liter.

UtvÀndigt fÄr alla bilar en ny dekor och möjlighet till utvÀndig dusch.

En ny modell lanseras, 550 MEG, en kort lÄngbÀddarsmodell.

Ny dekor
Standard interiördesign
Platinum inredningsdesign

Boxdrive 600 XL

Knaus plĂ„tisar kallas CUV – Camping Utility Vehicle. Inte mycket nytt hĂ€nder hĂ€r. De Ă€r alla up-to-date. I Boxdrive modellerna tar ett nytt trolleribadrum plats, man kan vĂ€xla mellan toalett och duschkabin genom att svĂ€nga handfatsvĂ€ggen. En lösning vi ser i mĂ„nga plĂ„tisar.

Boxdrive 600 XL Àr en helt ny modell. Den Àr extra hög för att ge plats för en alkovsÀng framtill. En direkt utmanare till VW Grand California.

 

I bildspelet kan du bekanta dig med Boxdrive 600 XL, klicka pÄ bilderna för förstoring.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift