Meny

.

Modellnytt 2022, Le Voyageur

Pilote Gruppens premiumfabrikat Le Voyageur har pÄ senare Är ökat sin produktionsvolym rejÀlt tack vare sina kompetenta modeller byggda pÄ Fiat+AL-KO. Till nÀsta sÀsong hoppas man öka ytterligare genom att gÄ tillbaka till sina rötter och Äter bygga husbilar pÄ Mercedes Sprinter.

 

Av Stefan Janeld

 

NÀr Le Voyageur grundades för 40 Är sedan byggde man uteslutande helintegrerade modeller pÄ Mercedes Sprinter. SÄ fortsatte det i tre decennier. Tillverkningsvolymen var blygsam, runt ett hundratal per Är och de var en strikt fransk angelÀgenhet, 99% sÄldes i hemlandet.

NÀr man beslöt sig för att satsa pÄ export och nÄ större volymer tog man fram en lite billigare modellserie baserad pÄ Fiat. Den blev en stor succé och pÄ nÄgra Är ökade produktionen med flera hundra procent. För att hinna med i fabriken slutade man bygga pÄ Mercedes.

Man lade efterhand till en serie baserad pÄ Iveco och tog över hela RMB:s linerprogram till Le Voyageur. Det enda man inte hade var en modellserie pÄ Mercedes. Men till sÀsongen 2022 gör stjÀrnan frÄn Stuttgart comeback hos Le Voyageur.

Nya modellserien heter Héritage och kommer till att börja med omfatta fyra modeller. TvÄ stycken 7,91 meter och tvÄ 8,75 meter lÄnga med antingen drottningsÀng eller lÄngbÀddar. Bilarna driver pÄ framhjulen, chassiet Àr frÄn AL-KO.

Le Voyageur har alltid varit synonymt med kvalitet i toppklass och stilrena interiörer. Men exteriört har de knappast fÄtt nÄgon att lyfta pÄ ögonbrynen. Designen pÄ nya Héritage serien bryter denna tradition. Jag kan lova att ögonbryn kommer att lyftas och kanske Àven en och annan haka tappas. Detta Àr en modell som andas pondus.

Ni som har anmÀlt er till vÄrt nyhetsbrev fick ju en förhandstitt i helgen. Men i galleriet nedan finns fler bilder. VÀl vÀrda att ta en titt pÄ.

Bilderna visar Le Voyageur 7.9 GJF Héritage. Klicka för större bilder.

Ni som nu förstÄr att ni behöver anmÀla er till nyhetsbrevet kan göra det lÀngst ner pÄ sidan, i det svarta fÀltet finns en ruta dÀr ni anger er mailadress, sjÀlvklart kostar det ingenting.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift