Meny

.

Mosquitoroom myggnätstält

Låt myggorna surra. Oss kommer de inte åt!

Kama säljer ett myggtält som väckte min nyfikenhet efter en upplevelse i lappmarken. Vi körde nämligen äntligen i år, efter många års tanke att göra det, Vildmarksvägen. En fantastisk rundtur i fjällvärlden väl värd att ta. Mycket vackert och i år helt myggfritt utom när vi kom till den lapska kyrkbyn Fatmomakke. Alla Sveriges myggor hade då bestämt sig för någon typ av årsmöte där.

Det hade enligt lokalbefolkning varit myggfritt till kvällen innan vi kom. Vi var två husbilar med var sin Thermacell som brukar jaga bort alla mygg, inte här dock. Det var här intresset för myggtält uppstod för nu fanns verkligen behovet.

Testare: Lars-Eric Brodin och Stig Forsberg

Mosquitoroom monteras enkelt i markisen. Inte lika enkelt på alla markiser dock.

Men det är inte svårare än att man med lite klurighet kan klara det som det är med de fästen som finns. En husbil är i regel högre än en husvagn (tältet passar även vagnar) så en trappstege är nödvändig.

Jag rekommenderar att man provmonterar hemma först. Det gäller att se vilken monteringsordning som passar för den aktuella markisen. Bruksanvisningen föreslår att man skall börja längst bak, men det stämmer inte för markiser av fabrikat Dometic. Där måste man börja med att sätta i hållarna för kederlist i markisens framkant först. Detta för att skenan är stängd i bakkant.

I tillbehörssatsen finns ett stort antal pinnar för att förankra tältet i marken. Vi bedömde att det räckte med fyra, en i varje hörn. Möjligen om det blåser kraftigt att fler pinnar kan behövas.

Vi gillade tältet för runtomsikten genom den tunna duken gjorde att det faktiskt kändes som om man satt ute, inga begränsningar här.

Det här tältet skulle vi haft i Fatmomakke!

  • Myggtält Mosquitoroom  artikelnummer hos Kama Fritid  M80-22A
  • Rekommenderat pris ca 2195 kronor
  • Säljs hos din lokala husbilshandlare. Du kan beställa på Kama Fritid för leverans till din närmaste handlare.
  •  

Bilderna berättar bäst hur montaget gick till. Klicka för större bilder och förklarande bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift