Meny

.

Nyhet! LED lampa till husbilar med halogenstrålkastare

Att montera en extraljusramp är ett väl beprövat sätt att förbättra helljuset. Men det svagare halvljuset har man inte kunnat göra något åt. Tills nu!

 

Av Stefan Janeld

 

Leif Palmqvist på Torvalla LCV visar mig en kartong med godkända H7 lampor med LED teknik. De är betydligt ljusstarkare än halogenlamporna som tills nu varit enda alternativet.

Lamporna finns i H7 och H4 version. H7 används från och med 2007 i husbilar och H4 från omkring 2001 fram till 2006.

 

Ljusare, hållbarare, lång garanti

Lamporna från Osram är döpta till Night Breaker och är godkända att använda på allmän väg. Förutom H4 och H7 som är de vi har i våra husbilar finns det även H1 och W5W.

Ljuset är vitare än halogenlampornas, mer likt dagsljus. Enligt Osram ger de upp till 230% mer ljus på vägbanan. Lampan håller även upp till 5 ggr längre innan den behöver bytas. Mycket för att den inte är vibrationskänslig.

Om du köper lampan och monterar den själv får du 4 års garanti. Låter du din verkstad göra jobbet får du 5 års garanti.

Priset är ca 2 500 kr. Kan mycket väl vara den mest prisvärda uppgraderingen du kan göra på din husbil. Särskilt om du kör under lite mörkare årstider.

För mer information, kontakta Torvalla LCV

Lampan tillverkas av Osram
Har du en äldre husbil med mjölkigt/gulnat strålkastarglas är det en god idé att sätta in nya armaturer samtidigt som du byter till LED. Armaturen kostar ca 2 200 kronor. Man kan slipa glaset och sedan lackera, men det blir bara några hundralappar billigare.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift