Meny

.

Pössl Summit R Plus Shine

Summit Shine är en av mina favoriter i Pössls digra utbud av plåtisar. I år lanseras två nya modeller i serien. Det nya med modellerna avslöjas av ett R i namnet.

 

Av Stefan Janeld

 

Summit är Pössls premiummodeller. Shine är versionen man kan få med olika dinettelösningar, soffa eller två kaptensstolar. Jag tycker mycket om versionen med två kaptensstolar där man kan ta bort den ena och få mer svängrum.

Tilläggsnamnet Plus indikerar att bilen är välutrustad från start, inga kryss i tillvalslistan behövs för att få en bil redo att möta världen.

R står för ”raumbad”. Något Pössl var först med i plåtisar med deras Roadcruiser. I korthet beskrivs det enklast som att duschen är flyttad från badrummet till passagen mellan kök och badrum. Med jalusidörrar skapas en duschkabin. Lösningen har varit hett eftertraktad i femton år och kopierats av mängder av tillverkare.

 

Två storlekar

Pössl Summit R Plus Shine (puh, det är ett långt namn) kombinerar alltså lösningar från flera olika modellserier, som en ”Greatest Hits”.

På Caravan salon lanserades den i två storlekar, 600 och 640. Den kortare har tvärbädd bak, den längre långbäddar. Allt annat lika.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig närmare med de två senaste modellerna från Pössl

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift