Meny

.

Salon VDL Paris, 2023 – 3C Cartier/Brisebras

Detta är förmodligen de exklusivaste husbilar som byggs i Frankrike. De byggs efter kunds önskemål och kostar därefter. Men med tanke på hur vanliga husbilar gått upp i pris de senaste åren känns prislappen inte längre lika extrem.

 

Av Stefan Janeld

 

Det aningen komplicerade namnet kommer sig av att det är två företag som ligger bakom bilarna. Ett som tillverkar bodelen (3C Cartier) och ett som inreder (Brisebras).

Bodelen är en monocoque konstruktion i mycket hög finish. Man kan få sin bil på i princip vilket chassi man vill. De flesta av företagets kunder väljer Iveco Daily för att få en hög lastvikt och även den fina fyrhjulsdriften. Det näst populäraste chassiet är Mercedes Sprinter, även då med fyrhjulsdrift.

Som av en händelse var det just dessa två chassin som bilarna i montern var baserade på.

Om du blir sugen och tänker att detta är precis vad du letat efter, se till att ha omkring 2,5-3,0 miljoner kronor redo.

 

X-Cap

Baseras på Iveco Daily 4×4, 6,05 meter lång, har en smart sänglösning som gör att den mycket kompakta bodelen känns riktigt rymlig.

X-Rok

Baseras på Mercedes Sprinter 4×4 med 190 hk automat, 7,44 meter lång, en bil för två personer med queensbed i sovrummet. Man kan luras en del av det till synes enkla utförandet. Men allt ombord är genomtänkt och anpassat för långa resor i komfort.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift