Meny

.

Salon VDL Paris, 2023 – McLouis Yearling

McLouis tar varje år fram en specialmodell som de kallar Yearling. I år är den baserad på Renault Master vilket får mig att tro att den är särskilt avsedd för just den franska publiken.

 

Av Stefan Janeld

 

I vanliga fall är Yearling en modell. I år är det två. En med långbäddar, Yearling 83, och en med queensbed, Yearling 89. Båda har en taksäng för en vuxen eller två juniorer ovanför sittgruppen.

De mäter 7,45 meter och har en diger utrustningslista. I Sverige är vi vana vid att McLouis säljs välutrustade, importören kallar det All Inclusive. I standardutrustningen för Yearling ingår bland annat 16” aluminiumfälgar, stereo, solpanel, 32” TV, backkamera, Truma Combi luftburen värmare.

Standardmotorn är på 145 hk och kopplad till en manuell växellåda. Att få den starkare 165 hk motorn kostar 1 000€ extra. Totalvikten är 3 500 kg och lastvikten 437 kg. På prislappen i Frankrike står det 65 000€ för en bil i basutförande.

Känslan ombord är typisk för McLouis. Men kanske att det är lite trängre än vi är vana vid. Särskilt sittgruppen är långt framskjuten och upplevs trång.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med McLouis Yearling

Missa inte vår video från Salon VDL där vi tar dig med genom de två hallarna.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift