Meny

.

Salon VDL, Paris – Blu Camp

Det började med en idé om att tillverka husbilar för uthyrning. Enkla modeller med familjevÀnliga planlösningar. Som signum hade de klarblÄ stötfÄngare fram och bak och Àven andra klarblÄ plastdetaljer. Tillverkningen skedde i Rimors fabrik i Poggibonsi söder om Florens.

 

Av Stefan Janeld

 

Idag Àr uthyrningstanken borta med vinden. Blu Camp Àr ett lÄgprisfabrikat bland mÄnga andra. Det Àr fortfarande Rimor som stÄr för byggandet av de flesta modellerna. Men den helintegrerade köper man frÄn Etrusco.

En tid försökte man profilera sig med handikappanpassade husbilar. Det gick sÄdÀr. Modellen, en alkovbil, finns fortfarande kvar i deras katalog. Men de visar den inte pÄ mÀssan lÀngre.

De flesta modeller Àr av standardsnitt. Flera Àr nya för sÀsongen 2022, men de kÀnns inte sÀrskilt nya.

 

Ocean 725

Inte ny för Äret men intressant dÄ det Àr en av de billigaste helintegrerade husbilarna pÄ marknaden. Vi skrev faktiskt om den efter dess premiÀr pÄ mÀssan i Parma förra Äret. Men den tÄl att visas igen. Med 120 hk motor kostar den frÄn 68 000 Euro i Frankrike.

 

Bekanta dig med denna helintegrerade instegsbil i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder.

Ocean 12

595 cm kort och 214 cm smal. En plÄtisutmanare med prislapp som börjar under halvmiljonen. Hög tvÀrbÀdd bak, kök och badrum midskepps och en liten halvdinette fram. Inget revolutionerande, men en vettig intrÀdesbiljett till husbilslivet. SÀrskilt för unga och raska campare.

 

Bekanta dig med lilla Ocean 12 i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift