Meny

.

Silver Streak 25’ -78

Silver Streak Trailer Company startades efter andra världskriget. Man byggde husvagnar av hög kvalitet, många används än idag. I slutet av 1960-talet började husbilar bli allt populärare, med företag som Winnebago i spetsen. Silver Streak ville ha en del av kakan och 1970 började man planera för en luxuös husbil. Man var mycket noggranna, lite för noggranna visade det sig. Planeringen drog ut på tiden och 1974 när man lanserade sin första modell hade oljekrisen slagit till med full kraft och husbilar var inte längre i ropet.

 

Det är oklart hur många husbilar man hann tillverka innan företaget dukade under av investeringarna gjorda i samband med husbilsproduktionen. Men det var inte mer än ett tjugotal, hälften halvintegrerade och hälften helintegrerade. De som byggdes inreddes enligt kundens önskemål.

Detta exemplar, som ägs av Jim Jarzebeck i Michigan, byggdes 1978 och kan vara den enda rullande Silver Streak. Byggd på ett Dodge M-440 chassi med en Dodge 440 bensinmotor som med ägg under gaspedalen drar två liter milen.

Fortfarande i originalutförande är den en tidskapsel direkt till sjuttiotalet – plyschmatta, plastväggar med trämönster, bord i laminat.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift