Meny

.

Svensktoppen Mars 2023

Mars var ingen vidare mÄnad för husbilsliv, ovanligt kallt, snöstormar, hala vÀgar. VÀdervarningarna duggade tÀtt. MÄnga vÀntar dÀrför med att hÀmta sin nyinköpta husbil. Det Àr en del av förklaringen till att husbilsregistreringarna minskat med 30%.

 

Av Stefan Janeld

 

Att vÀdret spelar en roll för nÀr husbilsköpare hÀmtar sina fordon Àr inget nytt. Men i Är finns det fler faktorer som pÄverkar. Inflation, rÀnta och en allmÀnt osÀker ekonomisk situation spelar in.

Men vÄr kontakt med besökare till vÄr sida och de som Àr med i Husbilsskolan fÄr mig att tro att det 2023 kommer sÀljas fler husbilar Àn 2022. I Tyskland Àr man redan före förra Ärets registreringar.

Flera fabrikat ökar ocksĂ„ sin försĂ€ljning en hel del. De har fĂ„tt leveranser tidigt, andra fabrikat vĂ€ntar pĂ„ fordon. NĂ€r dessa vĂ€l anlĂ€nder till handlarna kommer registreringsstatistiken bli mer rĂ€ttvisande. Året Ă€r ungt och man ska inte dra för stora slutsatser av statistiken sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt.

Ett antal fabrikat tar viktiga marknadsandelar

Att Adria Ätertagit förstaplatsen förvÄnar nog ingen. De har varit den oomtvistade marknadsledaren sedan Eldkvarn brann. Men att Chausson etablerat sig som ett topp 10 fabrikat Àr nytt. De tar marknadsandelar i snabb fart.

Andra fabrikat som hittills i Är gÄr betydligt bÀttre Àn marknaden i stort och dÀrmed vinner marknadsandelar Àr Kabe, Dethleffs, Carthago, Affinity, Dreamer och Frankia.

Klicka pÄ bilden för att ladda hem statistiken som pdf.
Adria tillbaka pÄ förstaplatsen.
Chausson har pÄ senare Är haft stora framgÄngar i Sverige. Nu Àr man ett etablerat topp 10 fabrikat.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift