.

Brittiska husbilar byggs i Tenhult

Sedan en tid äger Kabe brittiska husvagnstillverkaren Coachman. Man kunde då ha trott att vi skulle se Coachman husvagnar hos Kabes återförsäljare. Och så kan det förstås bli. Men i första skedet kommer Kabe hjälpa Coachman att ge sig in i husbilsmarknaden.

Detaljerna vet vi inte mycket om. Men vi vet att inom kort kommer det rulla ut högerstyrda Coachman husbilar från Kabes fabrik i Tenhult för vidare transport till Storbritannien.

 

Av Stefan Janeld

 

I England är husbilar inte inredda som i övriga Europa. Så Kabe kan inte ta sina planlösningar rakt av och sätta Coachman dekaler på bilarna.

De behöver ha en loungegrupp som är bäddbar. Bordet ska ha sin plats i en garderob och endast tas fram vid behov.

En sak Kabe i princip kan lämna orört är köket. De har ofta stor kök, en viktig sak i England. Det enda de behöver göra är att ha mikrovågsugn som standard.

Alde värme och vinterduglighet står högt i kurs på ö-riket, precis som i Sverige. Där har Kabe mycket att erbjuda Coachman. Ingen tillverkare i Storbritannien har klimatkomfort i Kabes klass.

Tyvärr är mässan i Birmingham inställd i år. Men så fort det vankas en mässa där Coachman deltar ska Alltomhusbilen.se vara på plats.

 

I bildgalleriet nedan kan du se de första bilderna av bilarna. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email