Meny

.

Kabe/Adria mässan blev stor succé

När Elmia valde att även i år inte hålla Elmia Husvagn Husbil tog man på Kabe/Adria beslutet att hyra A-Hallen på Elmia och där visa bilar Kabe, Adria, Sun Living och Affinity och även ha en utställning från Kama med tillbehör. Ett lyckat drag har det visat sig.

 

Av Stefan Janeld

 

En stor anledning till att man tog saken i egna händer är för att hjälpa sina handlare. De står utan bilar att visa och har därför svårt att ordna egna visningshelger.Och det finns inte fordon att skicka till dem för att snabbt fylla deras hallar. Men man kan skaka fram tillräckligt många för att på ett ställe visa bilarna.

I hallen finns representanter från de flesta Kabe, Adria och Sun Livings handlare. Redo att visa fordonen och ta order för leverans till sommaren.

 

Gratis inträde

När eventet planerades var det max tillåtna besökarantalet per dag 600. Men i takt med att Corona restriktionerna lättades kunde man bjuda in fler. Inträdet är gratis, en bokningsavgift på 30 kronor är enda kostnaden.

Den första uppskattningen var att det skulle kunna komma 10 000 besökare. Men det skrotades snabbt då man såg bokningarna komma in.

När restriktionerna lättades ökade man max tillåtna besökarantal till 2 000 per dag och hoppades på 15 000 besökare totalt.

När jag skriver detta är det mässans sista dag och igår kväll var 16 300 biljetter bokade. Och långt över 1 000 campingnätter på mässcampingen.

 

Bra med lång mässa

Vi på Alltomhusbilen.se har varit här mässans alla dagar och hållit Husbilsskola. Det har varit väldigt roligt att åter få möta människor och stå och prata husbil. Alla är glada och det märks att man saknat en mässa att besöka.

Att mässan är över två helger känns lyckat. Den vanliga Elmia mässan är kort och intensiv. Nu blir det mer utspritt och inte samma hets. Jag hoppas att om Elmia Husvagn Husbil återuppstår så blir det en mässa över två helger.

 

Över 16 000 besökare var mer än förväntat
Automatlåda för under 15 000 kronor var ett erbjudande som fick många att slå till. Det var Adria och Sun Living som hade detta erbjudande.
Mässcampingen var full av husbilar och husvagnar av allehanda fabrikat. Det var inte bara Kabe och Adria kunder som lockades till mässan.
Själv levde jag vanlife på mässcampingen under tio dagar i en Pössl Roadcruiser.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift