Meny

.

Carado A132

PlÄtisutmanare för barnfamilj

Korta, smidiga husbilar Ă€r i ropet. FörsĂ€ljningen av inredda skĂ„pbilar, plĂ„tisar, ökar stadigt. Även barnfamiljer köper plĂ„tisar. Men frĂ„gan Ă€r om inte en kort alkovbil Ă€r ett bĂ„de bekvĂ€mare och mer lĂ€ttmanövrerat fritidsnöje. Som denna Carado till exempel.

Text och foto Stefan Janeld

Testbilen bygger pÄ decennier av husbilstradition. En dubbelsÀng bak, en dubbelsÀng ovanför förarhytten och i mitten badrum, kök och sittgrupp. För tjugo Är sedan gick det tretton sÄna hÀr bilar pÄ dussinet och jag vet flera husbilister som idag Äker i stora helintegrerade lyxhusbilar som med saknad minns hur de började husbilslivet i en kort alkovbil.

Smidigare Àn en skÄpbil

Det Àr en hÀrlig höstdag nÀr jag tar plats bakom ratten. Hög frisk luft, mestadels blÄ himmel blandat med dramatiskt mörka moln. I den mycket starka vinden yr höstgula löv och de nÀstan nakna björkarna vajar i vinden.

Jag stÄlsÀtter mig lite inför motorvÀgsetappen av testet. Korta alkovbilar Àr kÀnda för att vara sidvindskÀnsliga. Men min oro visar sig obefogad. Trots kulingstyrka i byarna behöver jag aldrig korrigera kursen. Jag kÀnner vinden i bilen och vindbruset under fÀrd Àr högt. Men aldrig att jag kÀnner att jag behöver dra ner pÄ farten.

Motorn Ă€r pĂ„ 140 hk och rĂ€cker till. Men i motvinden har den inte helt lĂ€tt att hĂ„lla motorvĂ€gstempo. VĂ€xellĂ„dan Ă€r Fiats niovĂ€xlade automat. Jag testar den i alla tre körlĂ€gen men det slutar med att jag vĂ€ljer normallĂ€get. ECO tappar fart i den starka motvinden och Power blir bara surrigare. Åt andra hĂ„llet pĂ„ motorvĂ€gen, i medvind, Ă€r dock ECO lĂ€get riktigt trevligt. Jag ligger i 100 km/h och varvrĂ€knaren visar ca 1 200 varv. Hela bilen lugnar ner sig nĂ€r motorn gĂ„r pĂ„ sĂ„ lĂ„gt varvtal.

PÄ grusvÀg Àr det en hel del resonansljud i bodelen och tevehÄllaren gnisslar som en ilsken Parakit. Jag stannar och drar Ät hÄllaren ordentligt. Den tystnar. I övrigt Àr det tyst frÄn bodelen.

PÄ dessa smÄ ringlande vÀgar Àr bilen en fröjd att köra. Personbilssmidig! Faktiskt Àr den smidigare Àn en plÄtis eftersom hjulbasen Àr kortare.

Chassit Àr inte Fiats lÄgbyggda camperchassi. Detta Àr standardchassit. Det Àr högre och betydligt stabilare. Tillverkarna brukar vÀlja detta chassi till alkovbilar för att slippa bygga den fördyrande hjÀlpram som behövs till camperchassit. Det spar tid och dÀrmed pengar vilket Àr viktigt dÄ mÄnga alkovbilar anvÀnds i uthyrningsverksamhet och prislappen behöver vara lÄg.

Det Àr en instegsbil, men man har inte sparat in pÄ sÀkerhetssytem eller förarkomfort. Testbilen har allt man förvÀntar sig av en modern, Fiat-baserad, husbil. Antisladdsystem, antispinn, farthÄllare, elhissar, elspeglar, dubbla airbags, ABS bromsar, automatisk klimatanlÀggning och en stereo med stor skÀrm som inkluderar backkamera.

Hög lastvikt

Kompakta mÄtt och enkelt bygge gör bilen lÀtt. Lastvikten Àr hela 730 kg. SÄ Àven unga förare som inte fÄr köra tung husbil pÄ B-kort kan ta med sig familjen utan att riskera överlast.

Garaget Ă€r inte jĂ€ttestort. Men rymmer det som krĂ€vs. PĂ„ bakstammen ett cykelstĂ€ll för tre cyklar. Är man fyra ombord fĂ„r den fjĂ€rde cykeln plats i garaget.

TvÄ garderober, en bredvid köket och en under sÀngen. Rymliga överskÄp.

Hygglig vinterkomfort

Bilen Àr inte byggd för svensk vinter. Men helt oduglig Àr den inte. Trots den lilla bodelen har man valt 6 kw vÀrmaren frÄn Truma, med elpatron. UtblÄset till alkoven har visserligen en pÄ tok för lÄng slang, men vÀrme stiger och alkoven blir bilens varmaste plats.

Spillvattentanken Àr isolerad och vÀrms av bilens vÀrmare, inklusive tömningsventilen.

En kanske ovÀntad vinterfördel Àr chassit, eftersom fram- och bakhjul gÄr i samma spÄr tar sig bilen fram lÀttare i snö.

Med ett vintertÀcke över förarhytten Àr det inga problem att spendera sportlovet vid skidbacken

Jag tycker

Carado A132 Àr inte innovativ, inte lyxig och kommer knappast vÀcka beundrande blickar frÄn omgivningen. Men den har allt som krÀvs för att tvÄ personer eller en barnfamilj ska trivas. Med barn ombord Àr det enligt mig en fördel om det inte Àr allt för lyxigt, det blir mer avkopplande om man slipper vara rÀdd att de ska ha sönder nÄgot dyrt.

Det Àr skillnad pÄ kvalitetskÀnsla och verklig kvalitet, det testbilen saknar i kÀnsla tar den igen i byggkvalitet. Carado husbilar har ett vÀlförtjÀnt rykte att vara problemfria.

Det hade varit trevligt med en rejÀlare bodelsdörr och mer plats i sittgruppen. Men i denna storleks- och prisklass ska man ha realistiska förvÀntningar och fÄr acceptera kompromisser.

Testbilens ramfönster och automatiska vÀxellÄda Àr mycket vÀl valda tillval. Jag rekommenderar alla att vÀlja dessa.

En sak slÄr mig nÀr jag summerar detta test. Det Àr mycket ombord som Àr ovanligt pÄkostat för att vara en husbil under 700 000 kronor.

Jag gillar

Smidig att köra

AutomatlÄdan (tillval)

Ramfönster (tillval)

IsoFix fÀsten för barnstol

Spillvattentankens tömningsventil Àr frostskyddad

SĂ„nt som i andra lĂ€nder kostar extra Ă€r standard i Sverige – bl.a. ESP, KlimatanlĂ€ggning, backkamera

Jag önskar

Mer plats i sittgruppen

Bredare sÀng bak

RejÀlare bodelsdörr

Fakta

Utrustning testbil

ABS, antispinn, ESP, farthÄllare, elspeglar, automatisk klimatanlÀggning, backkamera, CD radio, kylskÄp med frysfack, spis med 3 gasolbrÀnnare, Truma Combi 6E luftburen gasolvÀrmare, isolerad och av vÀrmesystemet uppvÀrmd spillvattentank.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift