Meny

.

Mycket kul pÄ litet utrymme

Den Vlow som lanserades förra Äret heter frÄn och med nu Vlow Unlimited. Den byggs i  Laikas fabrik i Italien och Àr en plÄtis i mellanklassen. Men Carado Àr ett instegsfabrikat.

Inför 2019 lanserar dÀrför Carado en ny, enklare, Vlow-serie, som kommer erbjudas parallellt med den exklusivare. Modellen byggs i Dethleffs fabrik i Isny, en fabrik med stor vana att bygga plÄtisar. Man bygger Àven Pössl.

Vlow byggs i fyra planlösningar. En nÄgot ovanlig men samtidigt mer flexibel planlösning Àr Vlow 601 med dubbel vÄningssÀng bak.

 

Av Carla och Kees Witvliet


Vlow byggs pÄ Fiats Ducato med lightchassi och levereras som standard med Fiats 2.3 liters Multijet motor pÄ 130 hk. Totalvikten Àr i standardutförande 3 300 kilo. Men vi rekommenderar att kryssa för 3 500 kg totalvikt i tillvalslistan.

Bodelen har utanpÄliggande fönster försedda med rollos.

Inget Truma vÀrmesystem i den hÀr bilen. IstÀllet har man valt att anvÀnda sig av Webastos dieselvÀrme. DÀrför rÀcker det med en liten 5 kilos gasolflaska. Men finns det finns plats för tvÄ normala gasolflaskor i gasolskÄpet. Gasen anvÀnds endast till matlagning och till den Ätta liters varmvattenberedaren frÄn Whale.

Carado har valt att isolera bodelen med Polyethylenskivor. De drar inte Ät sig fukt och Àr lÀtthanterliga under byggnationen. Dom Àr ocksÄ lÀtta i vikt, vilket Àr nog sÄ betydelsefullt.

Ett rejÀlt myggnÀt i öppningen vid skjutdörren hÄller insekterna pÄ avstÄnd. Vattentanken har placerats i bak, till höger. GrÄvattentanken ligger under golvet. Som tillval kan du isolera grÄvattentanken, vilket rekommenderas om det ska resas pÄ vintern.

Stuvutrymmet under sÀngen Àr variabelt. Om cykeln ska med kan man fÀlla upp den undre sÀngen och med fyra fÀstöglor ser du till att den hÄlls pÄ plats under körning.

Det finns ocksÄ stuvutrymme under dinettsoffan, men hÀr fÄr man ta det varligt för hÀr ligger varmluftsslangarna ganska oskyddade. StandardfÀrgen Àr vit men med en av de tvÄ metallic-fÀrgerna (tillval) har du möjlighet att piffa upp looken.

Interiör

Sittgrupen följer mall 1A – tvĂ„ snurrbara framstolar, vĂ€gghĂ€ngt bord och en dinettsoffa. NĂ€r man vridit runt framstolarna saknar vi en liten fotpall. Att dingla med benen Ă€r inget skönt sĂ€tt att sitta pĂ„.

Inredningen Àr frÀsch. Mest gillade vi de vita skÄpsluckorna. För trogna tevetittare finns det plats för en teve pÄ vÀggen ovanför dinettsoffan.

Positivt överraskade var vi av de rejĂ€lt tilltagna mĂ„tten pĂ„ arbetsytan i köket. Och vilket rymligt kylskĂ„p man lyckats placera vid dörröppningen – en 90 liters Thetford-kyl. BehĂ€ndigt att den kan nĂ„s bĂ„de in- och utifrĂ„n.

Spisen med dubbla brÀnnare och diskho utgör en helhet med var sitt tÀcklock i glas.

Ett par skÄp och en besticklÄda bjuder pÄ bra förvaringsutrymmen.

Bakom dinettsoffan stÄr en lÄg garderob med praktiska klÀdkrokar ovanför.

Det Àr bra med svÀngrum pÄ toaletten. Handfatet har ordentligt med plats runtom för toalettartiklar, det finns en stor spegel och praktiska skÄp. Vill du ta dig en dusch Àr det ocksÄ möjligt. Kranen vid handfatet dubblerar som duschhandtag. Allt som behövs Àr att man placerar den i bygeln pÄ vÀggen och drar för duschdraperiet innan vattnet vrids pÄ!

Med tanke pÄ begrÀnsningarna i en sÄdan hÀr plÄtis Àr toalettutrymmet verkligen fantastiskt!

LÀngst bak vÄningssÀngen. Visst krÀvs det lite gymnastisk förmÄga att kliva upp i den övre sÀngen, men för barn Àr det en fantastisk lösning! Om du Àr petig med cykeln och vill ha den inne hela tiden kan du vÀlja att anvÀnda dig av ovansÀngen sÄ att cykeln fÄr plats under. BÀddmÄtten i överslafen Àr inte de generösaste. Med en bredd pÄ 130 cm ligger man kÀrvÀnligt tÀtt intill varandra. LÀngden Àr 187 cm.

UndersĂ€ngen Ă€r bredare – 157 cm avsmalnande till 150 cm. LĂ€ngd 185 cm.

Vi tycker

Vlow Àr en vÀlbyggd och prisvÀrd plÄtis. Vi har inte mycket att pÄpeka vad gÀller installationerna. Var försiktig med packningen i dinettsoffan bara, eftersom luftslangen lÀtt kan skadas.

Kortfattat Àr detta en stöddig plÄtis för den sportiga typen med begrÀnsad ekonomi!

Vit Àr originalkulören, men du kan vÀlja mellan ett par metallicklacker för en extra slant.
De dubbla dubbelsÀngarna ger denna modell stor flexibilitet. Man kan sova tvÄ vuxna och tvÄ barn utan problem. Vill man lasta skrymmande kan den undre sÀngen fÀllas upp och ÀndÄ har man en sÀng att sova i.
ÖversĂ€ngen har inte den bĂ€sta takhöjden, men nog för att slippa klaustrofobi. Som barnsĂ€ng Ă€r den perfekt.
Sittgruppen Àr som i de flesta inredda skÄpbilar. Varken bÀttre eller sÀmre.
KylskÄpet har fÄtt en originell placering i kökskommodens Ànde. Vi uppskattar den. Dels för att det Àr en rejÀl kyl pÄ hela 90 liter och dels för att man kommer Ät innehÄllet Àven om man stÄr utanför bilen. Köket Àr ovanligt vÀl tilltaget för att vara i en plÄtis.
Det Àr som standard hela tre 230 volts uttag ombord, men bara ett USB. Bra dÄ att man kan bestÀlla dessa extra USB uttag som fÀsts pÄ spotlightlisten under överskÄpen.

Fakta

Utrustning testbil

BeklÀdda, vridbara Fiat framstolar, airbags, ABS, ESP, Hill Holder, farthÄllare, airco, Fix and Go-kit (utan reservhjul, Webasto dieselvÀrmare, spis med 2 brÀnnare, Whale 8 liters varmvattenberedare, kassettoa, Thetford kyl/frys-kombination pÄ 90 liter, LED innebelysning, 95 AH Gel bodelsbatteri, 2 stycken gasolflaskor à 5 kg.

Vi gillar

  1. Prislappen
  2. Byggkvaliteten
  3. Badrummet

 

Vi önskar

  1. Generösare bÀddmÄtt
  2. Att man slipper dingla med benen nÀr man sitter till bords i passagerarstolen.
  3.  

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift