Meny

.

Caravan Salon 2021, Clever Vans

PlÄtisspecialisten Clever Vans Àr en del av Pössl Gruppen. PÄ mÀssan visade de ett utbud som Àr sÄ brett att det nÀstan Àr oöverblickbart. Jag fastnade för tvÄ udda skapelser.

 

Av Stefan Janeld

 

Om man tittar pÄ Clevers hemsida har man 6 modeller att vÀlja bland. Men hÀr pÄ mÀssan Àr det minst ett tjugotal. Jag fÄr kÀnslan att mÄnga av modellerna Àr testballonger. Om de sÀljer bra pÄ mÀssan tar man in dem i sortimentet.

 

Clever Bike

En 540 cm kort plÄtis med U-soffa. Bara det Àr unikt, mig veterligen. Men modellen har Àven ett garage utformat för att rymma en, eller kanske tvÄ, cyklar. Basbil Àr Citroën.

MÀssbilen har en god utrustningsnivÄ med 165 hk motor, 6kW Truma dieselvÀrmare, ramfönster och nerlackad i metalliclack.

 

Bekanta er med denna udda modell i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder.

Clever Sunny

Även denna Ă€r blott 540 cm kort och byggd pĂ„ CitroĂ«n. Inredningen minner om en camper. Kök och badrum mitt för varandra vid ingĂ„ngen, en tvĂ„sittsdinette nedanför en hög sĂ€ng.

Om planlösningen vÀcker en del uppmÀrksamhet sÄ fÄr prislappen mig att tappa hakan. Under 30 000 Euro i grundpris med 120 hk motor.

 

Bekanta er med denna udda modell i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder.

4×4 som tillval till alla

I Clevers monter stod en bil med uppseendevÀckande foliering uppkörd pÄ nÄgra stenar. Den stod dÀr för att uppmÀrksamma köparna om att de via franska företaget Dangel kan fÄ sin Clever med fyrhjulsdrift.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift