Meny

.

Caravan Salon 2021, Notìn

Europas äldsta husbilstillverkare är fransk och heter Notìn. Ett fabrikat som vi på redaktionen haft ett gott öga till länge. Mest för att deras interiörer inte liknar någon annan tillverkares vad gäller färgskala och materialval. Men nu har något hänt! Det är fotfarande en speciell känsla ombord. Men färgskalan är inte så extrem som den varit, varken ut- eller invändigt.

 

Av Stefan Janeld

 

Notìn säljer mestadels i Frankrike. Bilarna har varit lite för udda för att accepteras på andra marknader. Men något har hänt de senaste åren. Man har dragit ner på extravaganserna och gjort bilarna lite mer diskreta. Eleganta rent av. Det har gjort att man fått ett uppsving i Tyskland. Kvaliteten är det inget fel på, särskilt toppmodellerna är på alla sätt och vis premium.

Jag väljer här att visa en helintegrerad modell kallad Lorca JF som balanserar mellan mellanklass och premium. I grundutförande är det en bil strax över miljonen. Utrustad med företagets Elite Edition paket stiger priset till 1,5 miljoner men då har bilen också allt.  

Lorca JF är 7,49 meter lång och byggs på Fiat. Inredningen sägs vara i Skandinavisk design.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med bilen. Klicka för förstoring.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift