Meny

.

Caravan Salon 2022, Hobby Maxia Van 680 ET

Mellanklasstillverkaren Hobby vill ha en del av den lönsamma premiumkakan pÄ den snabbt vÀxande plÄtismarknaden. Receptet Àr att anvÀnda VW Crafter som basbil och erbjuda den i ett fullutrustat basutförande.

 

Av Stefan Janeld

 

NÀr det stod klart att Hobby skrivit avtal med Volkswagen om att anvÀnda deras Crafter som bas för en serie plÄtisar var det mÄnga som lyfte pÄ ögonbrynen. Och en del premiumtillverkare kÀnde sig snuvade pÄ ett chassi de gÀrna anvÀnt. TillgÄngen pÄ chassin Àr som bekant högst begÀnsad och Hobby har nu företrÀde mot de som kommer efter. Det gör att andra tillverkare tvekar. SÀrskilt som VW Grand California sÀljer bra och VW sÄklart prioriterar sin egen plÄtisproduktion.

 

Ett par saker sticker ut

Hobby Maxia Ă€r inredd efter mall 1A. Man sover pĂ„ lĂ€ngden i tvĂ„ sammanbĂ€ddade lĂ„ngbĂ€ddar (bĂ„da mĂ€ter 199×86 cm), kök och badrum midskepps och en dinette fram. Lite trist kan man tycka. Å andra sidan – varför Ă€ndra ett vinnande koncept?

De textilklÀdda vÀggarna, i ett filtliknande material, ger en ombonad kÀnsla och dÀmpad ljudatmosfÀr. KÀnns onekligen premium. LikasÄ gör dubbelgolvet och slÀden i gasolutrymmet.

De formpressade innervÀggarna med hyllor Àr praktiska och att ha öppna hyllor under överskÄpen Àr alltid vÀlkommet.

Hobby marknadsför modellen som ”Den Nordiska skönheten”. Vad som menas Ă€r att inredningen har en skandinavisk design. Ja, kanske.

 

För tvÄ

Bilen mÀter 684 cm och sÀljs som standard med 177 hk motor kopplad till en Ättastegad automatlÄda. Totalvikten Àr satt till 3 500 kg men kan höjas till 3 850 kg. MÄnga vill nog ha den högre totalvikten eftersom den lÀgre endast tillÄter tvÄ resenÀrer. Med höjd totalvikt tillÄts 4 resenÀrer.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med modellen, klicka för större bild och bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift