Meny

.

Caravan Salon 2022, Adria Twin Max 680 SGX

Adria stÀller ut en designstudie av en plÄtis baserad pÄ MAN. Bilen ser helt produktionsfÀrdig ut och efter samtal med Adria fÄr vi veta att sÄ ocksÄ Àr fallet. Det enda som behövs för att börja serieproduktion Àr chassin att inreda.

 

Av Stefan Janeld

 

Adria har bestĂ€mt sig för att ta steget upp i premiumklassen. De har redan visat sin nya Supersonic och Matrix/Coral pĂ„ Mercedes. Nu visar de en premiumplĂ„tis baserad pĂ„ MAN TGE – Adria Twin Max 680 SGX.

En 684 cm lĂ„ng, relativt ordinĂ€rt inredd, plĂ„tis med dinette, kökskommod vid ingĂ„ngen, trolleribadrum dĂ€r man vĂ€xlar mellan toalett och dusch genom att snurra ut handfatsvĂ€ggen. Det som gör att jag skriver relativt ordinĂ€r Ă€r för att sĂ€ngen Ă€r stoooor och kan hissas upp i taket för att ge plats för last. Även med sĂ€ngen nere Ă€r det gott om plats i garaget.

Standard Àr (blir) 140 hk motor med manuell lÄda. Men de flesta vÀljer sÀkert 180 hk motorn med den silkeslena ÄttavÀxlade automatÄdan. Totalvikten Àr 3,5 ton.

En detalj jag fastnar för Àr att sÀngen hÀnger i vajrar istÀllet för band, som brukligt. Jag tror först att detta Àr nÄgot man gjort endast för denna mÀssbil. Men icke. Adria har fÄtt en del klagomÄl pÄ att banden tÀnjs ut med tiden. SÄ man kommer gÄ över till vajer. I alla fall i sina premiumplÄtisar.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig nÀrmare med modellen. Klicka för större bild och bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift