Meny

.

Caravan Salon 2022, Kabe Novum

SĂ„ fick jag Ă€ntligen se nya Kabe Novum efter att hittills bara haft en exteriör pressbild att tillgĂ„. HĂ€r i DĂŒsseldorf stĂ„r den pĂ„ första parkett i Kabes vĂ€l tilltagna monter.

 

Av Stefan Janeld

 

Det kompletta namnet pÄ den utstÀllda modellen Àr Kabe TravelMaster Novum 750 LGB, puh! I folkmun blir det kort och gott Kabe Novum.

Med Mercedes drivhuvud och AL-KO chassi lovar den god lÄngfÀrdskomfort. Det Àr inte en innovativ modell. Man förlitar sig pÄ beprövade lösningar som rejÀla lÄngbÀddar med garage under, vinkeldinette, samlat badrum och ett rejÀlt tilltaget kök. I hallen finns bÄde spegel och klÀdkrok. Alles gut! Som de sÀger hÀr i Tysland.

 

Inspirerade av sina kamrater

Det var den enda husbilen jag fick köa till för att komma in i under pressdagen. Det tyska paret före mig hade kommit till mÀssan enkom för att titta pÄ Kabe. Nu nÀr det fanns en billigare version pÄ Mercedes var man mycket intresserad. PÄ frÄgan varför de var intresserade av just Kabe var svaret att deras vÀnner hade en Kabe som de trivdes mycket bra med. Och deras egen husbil, med rötterna i Tyskland, kÀndes inte lika ombonad. De ville ha mer hemkÀnsla. Och de ville ha Mercedes med AL-KO chassi.

 

I bildgalleriet kan du se mer av Novum, klicka för större bild och bildtext

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift