Meny

.

Modellår 2023, Kabe

Kabe har byggt sin sista husbil på Fiat. Från och med nu är det Mercedes Sprinter för hela slanten. Ersättare till Fiat baserade Classic serien blir den nya Novum serien.

 

Av Stefan Janeld

 

Sedan Kabe växlade från Fiat till Mercedes på sina toppmodeller har det gått rakt uppåt försäljningsmässigt. Inte bara i Sverige. I Tyskland säljer man allt man får fram och även i England törstar kunderna efter bilarna. I England heter de förvisso Coachman och har en annan interiör.

 

Novum Ersätter Classic

Novum blir Kabes nya instegsserie. En exklusiv sådan. Med AL-KO chassi och hög specifikation på säkerhetssidan.

Först ut är tre modeller. Alla 750 cm långa och normalbreda (230 cm) istället för de 250 cm breda modellerna i de högre modellserierna.

  • 750 LXL – queensbed, delat badrum
  • 750 LGB – höga långbäddar, samlat badrum
  • 750 T – låga långbäddar, badrum bak

 

Bilarna kan beställas som Novum Light med 3,5 tons totalvikt eller Novum Heavy med 4,5 tons totalvikt. Till Novum Heavy kan man beställa en taksäng över sittgruppen.

Ökad säkerhet och komfort

Baksätet i alla Kabes husbilar utrustas från och med 2023 nya, deformationssäkra, bältesbockar och justerbara nackstöd. Isofix-fästen blir standard.

I de modeller där man har en femte bältad plats är det numera ett mer komfortabelt hopfällbart säte med integrerad bälte.

I förarhytten får nu de halvintegrerade husbilsmodellerna samma stolar som i de helintegrerade toppmodellerna. Med klädsel av hög kvalitet och Kabe logga på ryggstödet.

Exklusiva stolar i alla Kabes husbilar

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift