Meny

.

Caravan Salon 2021, Hoto Mobil

Det Àr inte ofta vi ser campingfordon frÄn Turkiet. Men pÄ Ärets mÀssa Àr det faktiskt tvÄ turkiska utstÀllare. Jag börjar med att visa Hoto Mobil. Som har en hel del udda och intressanta fordon.

 

Av Stefan Janeld

 

Hoto Mobil Ă€r baserade i Turkiet och började Ă„r 2000 att bygga militĂ€rfordon men vĂ€xlade efter nĂ„gra Ă„r till att bygga bĂ„tar. 2014 gjorde de Ă„terigen helt om och började istĂ€llet bygga campingfordon – vagnar, campers, husbilar.

Man kan se företagets historia i fordonen. En del av dem ser helt klart militÀrinspirerade ut, andra har ett marint stuk. Alla bodelar Àr i monocoque, eller monoblock som de sjÀlva kallar det. Ett arv frÄn tiden de byggde bÄtar.

Man har ett eget tÀnk och gÄr inte pÄ redan upptrampade stigar. SÀrskilt deras Freedom modell Àr ett bra exempel pÄ hur man kan göra en bekvÀm resebil för en barnfamilj.

 

Ronin XL

En Ronin Àr en samuraj utan mÀstare. Hur namnet speglar denna lilla husbil vet jag inte. Möjligen att den Àr fri att Äka var den vill. Hur som helst Àr den en av fÄ sÄ hÀr kompakta husbilar som faktisk Àr riktigt bekvÀm att vistas i. Det Àr bÄde stÄhöjd och golvyta ombord.

Basbil Àr Fiat Doblo Work Up.

Man kan sova fyra personer, tvÄ i alkoven och tvÄ i den bÀddbara U-soffan. Men det Àr i grunden en tvÄpersonersbil eftersom man bara kan Äka tvÄ i den.

Prislappen landar pÄ 60 000 Euro inklusive frakt.

I Bildgalleriet kan ni bekanta er med bilen. Klicka för större bilder.

Freedom

Nu pratar vi fullvuxen familjehusbil. Byggs pÄ VW Transporter med dubbelhytt. Det finns alltsÄ fyra bekvÀma stolar för resan. I bodelen en bÀddbar U-soffa och en alkov.

Priset ligger pÄ ca 92 000 Euro inklusive frakt. Inte dyrt med tanke pÄ basbil och bodelskonstruktion.

 

I Bildgalleriet kan ni bekanta er med bilen. Klicka för större bilder.

Gladiator

En maximalt kompakt camper som fÄr plats innanför baklÀmmen pÄ en japanpickis med dubbelhytt. Utförandet Àr ett tydligt arv frÄn företagets militÀra fordon.

Boendekomforten Ă€r vĂ€l inte den högsta. Men allt finns – alkovbĂ€dd, sittgrupp, kök, badrum. Gaslflaskan till spisen hĂ€nger pĂ„ utsidan – vĂ€ldrĂ€nerat


Din för 30 000 Euro inklusive frakt.

 

I Bildgalleriet kan ni bekanta er med bilen. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift