Meny

.

CCM Birmingham 2022 – Auto Trail Imala

Ni som läst de andra artiklarna från mässan i Birmingham vet att de två vanligaste planlösningarna i England inte finns i övriga Europa. Synd tycker undertecknad som uppskattar öbornas sätt att inreda.

Av Stefan Janeld

De två modeller från Auto Trail som jag här väljer att visa är inga exklusiva historier, tvärtom. Det är ganska enkla husbilar från Trigano Gruppens brittiska gren. Deras Ci/RollerTeam kan man säga, med prislappar från ca 60 000 GBP upp till 70 000 GBP.

Ombord är det ganska avskalat. Det gynnar rymdkänslan. Särskilt i den kortare av de två. En annan sak jag uppskattar mycket är de stora fönstren. I Europa är det ovanligt med så här stora fönster. Men eftersom engelsmännen vistas så mycket inne i sina husbilar vill de ha stora fönster.

Även om bilarna är enkla är köken mycket välutrustade med gott om bänkyta, ugn och mikrovågsugn. Dock med en osvenskt låg kyl, det är priset för att få bänkyta.

 

I bildgallerierna nedan kan du stifta närmare bekantskap med dessa typiskt brittiska modeller. Klicka för större bilder och bildtexter.

Auto Trail Imala 615

Fiat camperchassi, LxB 634 x 235 cm

Auto Trail Imala 736

Fiat camperchassi, LxB 725 x 235 cm

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift