Meny

.

CCM Birmingham 2023 – CJL Leisure Vehicles

Campingbilar är ofta stöpta i samma form, VW California kloner. Men inte CJL Leisure Vehicles campingbilar, de har egna idéer. Uppfriskande!

 

Av Stefan Janeld

 

En vinröd folkabuss med popuptak fångar mitt intresse. Dels för att jag gillar vinröda bilar, dels för att den har ett cykelgarage baktill. Eller ”wetroom” som säljaren i montern kallar utrymmet.

Här bak kan man få in två mountainbikes eller hela fem racingcyklar. Det finns en högtryckstvätt för att spola av leran och en musikanläggning att lyssna på medan man mekar med sin cykel. I bakluckan förvaringsfickor på hela 100 liter. De upplevs inte särskilt stora så jag ifrågasätter uppgiften. Får klart besked. De använder försänkningen till bakrutan för extra volym. Bakåtsikt ordnas med en backkamera som konstant visar vad som händer bakom bilen.

Inne i bilen finns ett kök, en soffa och man sover i popup-taket. Det går att bädda soffan om man ska sova fler.

Allt håller mycket hög finish. Passformen är utmärkt. Med stolthet berättar säljaren, som jag börjar misstänka även är mannen bakom företaget, att de använder 3D CadCam för att få bästa möjliga resultat.

Eftersom jag aldrig förut sett fabrikatet undrar jag hur länge de funnits. Jag har ju besökt Englands mässor i femton år och det vore pinsamt om jag missat dem i alla år. Men det har jag inte. Företaget grundades 2016 men detta är bara deras andra mässa.

 

I bildgallerierna nedan kan du bekanta dig med två av företagets modeller. Klicka för större bilder och bildtexter.

CJL Leisure Competition

Baserad på VW T6.1 lång hjulbas. Kan utrustas med dieselvärmare, varmvattenbererade, solpanel, inverter. Modellen är framtagen för professionella cyklister, triatleter och hängivna motionärer. Priset ligger på ca 80 000 GBP plus moms.

CJL Leisure Coast

Baserad på VW T6.1 lång hjulbas. Kan utrustas med dieselvärmare, varmvattenbererade, solpanel, inverter. Det fiffiga med denna modell är att man får en bredare säng när man bäddar soffan. Priset startar på ca 73 000 GBP plus moms.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift