Meny

.

CMT 2023 – Camper Manufaktur

Specialbyggda plåtisar går det tretton på dussinet av. Men Camper Manufactur är inte som andra. Den unga grundaren, Randy Tornow, tänker fritt. Det ger en helt annan atmosfär ombord.

 

Av Stefan Janeld

 

Företaget har sin bas i Berlin. Där arbetar en mindre grupp unga och entusiastiska killar. Alla med sin speciella expertis. Tillverkningen utgår från moduler man tagit fram – kök, badrum, säng, sits, överskåp. Men mycket specialanpassas efter kunders önskemål. Särskilt vad gäller tekniken ombord. Du kan köpa bara modulerna om du vill inreda själv.

 

Miljötänk

När man tittar på Youtube eller Facebook och följer de som själva inreder en skåpbil är det mycket trä ombord. Inte bara möblerna. Tak, väggar och golv är i trä. Känslan blir båtens.

Lite av detta fångar Camper Manufaktur i sina bilar.

Med en ung personal hamnar miljön också i fokus. Man använder naturmaterial överallt där så är möjligt. Exempelvis är golvet klätt med korkplattor istället för laminat eller PVC.

 

Seriös isolering

En detalj jag fastnade för är att det inte finns en enda naken plåtyta i bodelen. Allt har målats med något som kallas ”spraykork”. En tjock färg med korkgranulat. Detta material har en isolerande effekt och förhindrar strålningskyla. Kan även användas som tätning och skydd mot vatten.

Jag får berättat för mig att man isolerar mycket noga. Utan köldbryggor. Vid beställningen frågar man alltid kunden var bilen ska användas och under vilka årstider. Ska bilen användas vintertid i Norden anpassas isolering, uppvärmning och elsystem efter detta.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig närmare med denna smarta och miljövänliga plåtis. Klicka för bildtexter.

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift