Meny

.

VĂ„r husbil Ă€r över tio Ă„r gammal. Visst har vi planerat att byta den, men vi konstaterar att vi trivs sĂ„ bra med den. Hittar ingen annan som bĂ€ttre passar vĂ„ra krav och vĂ„rt sĂ€tt att resa. Dessutom skulle det kosta en ”hel husbil” till att fĂ„ en bil med motsvarande utrustningsnivĂ„. DĂ„ Ă„terstĂ„r att utrusta och pimpa bilen, lite varje Ă„r, för blygsamma summor.

Text och foto Stig Forsberg

Denna gÄng bestÀmde vi oss för att sÀtta lite roligare fÀrg pÄ bilen. De nedre grÄ dekalerna sÄg trista ut och hade blivit tÀmligen matta genom Ären. Genom att leka lite i programmet Illustrator testades olika alternativ, frÄn riktigt vilda mönster till det stillsammare, men ÀndÄ exteriört lyftande, som vi slutligen valde.

Att stripa en bil Ă€r som att tapetsera med mönstrad tapet. Är det nĂ„got Monika och jag inte lyckats göra sjĂ€lva med bra resultat sĂ„ Ă€r det just att tapetsera. Vi Ă„kte dĂ€rför till Caravanhallens nya toppmoderna anlĂ€ggning i VĂ€sterhaninge söder om Stockholm. Rymliga, ljusa, vĂ€lutrustade lokaler. Lika rena som en operationssal. Med hjĂ€lp frĂ„n en kunnig person med stor vana att stripa bilar skred vi till verket.

Hur skulle vi förbÀttra exteriören? Man kan leka mycket, men man mÄste Àven fundera pÄ att en senare köpare ska kÀnna sig bekvÀm. Rent teknisk finns Àven problemet att ytorna under befintlig dekor Àr oblekta. Det betyder att ny dekor mÄste vara lite större Àn den befintliga för att tÀcka över den gamla som tas bort.

Det Àr omöjligt att Ätermontera en ny dekor med sÄdan precision att man kommer pÄ exakt samma stÀlle som den gamla. Vi valde en enkel vÀg. Ett enkelt mönster, lika stort som den befintliga dekoren. PÄ sÄ sÀtt kunde vi stripa över den gamla och sparade mödosamt arbete med att ta bort den.

Först noggrann tvÀtt, kompletterad med eftertvÀtt av aktuella ytor med T-röd skred vi till verket. SkÀra till bitar med stor precision och en noggrann montering. För att underlÀtta sÄ monterades hjulhusen i plast och lÄs pÄ luckor bort. Som alltid berÀttar hÀr bilderna bÀttre Àn förvirrande text.

 

Klicka pÄ bilderna för större bilder och informativ bildtext

Fakta

Vi höll till pÄ Caravanhallen i Fors. www.caravanhallen.se

A&S Reklam, www.a-sreklam.se

Yngve Andersson arbetade i Photoshop

Tina Skoog gjorde precisionsjobben

Jag sjÀlv skruvade bort de delar som störde arbetet

 

Priset varierar stort pÄ vad som vÀljs och hur det kan utföras.

Total kostnad med min dekor: 7.500:-

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift