Meny

.

En av få bevarade

Om någon era kan betraktas som camping- och husbussars gyllene era så är det slutet av sextiotalet och början av sjuttiotalet. Ombyggda bussar och folkabussar var symboler för fred, kärlek och surfing. Alltid färgglatt och fantasifullt målade.

 

Idag är de flesta flower power-bussar borta. Men denna Chevrolet skolbuss från 1964 hör till undantagen. Ägaren Michael Wright håller den i körbart skick med silvertejp och plastic padding. Första ägare var First Pentecostal Churh i Cranston på Rhode Island. Michael har ägt bussen sedan början av sjuttiotalet.

Faktiskt tjänar han en slant på bussen varje år. Han hyr ut den till olika evenemang och teveshower. Bland annat har Claudia Schiffer och Naomi Campbell poserat i kläder från spanska modedesignern Mango i denna buss.

 

Artikeln publiceras i samarbete med Douglas Keister som gett ut boken Mobile Mansions. En mycket trevlig bok endast utgiven i USA men möjlig att få tag på via nätet. www.douglaskeister.com

Huvudbild. En förarmiljö långt från originalets. Instrumentpanel i skinn låter bra, men det är olika skinnlappar som blivit över. I taket klassiska hymnen ”Sex drugs and rock’n’roll” På knapparna på förarstolens rygg står bland annat: ”Sex är bättre än gräs, om du har rätt langare.” ”Rökning stinker” ”Ät snor och dö” ”Unga blondiner tänder fort” ”Jag löper”
Färgglad är bara förnamnet.
Allt man behöver för att bo i bussen finns. Värmare – braskamin, pentry, kyl, toalett och stor bädd. Alla fönster är kvar så det är ljust ombord. Trots den myckna utsmyckningen.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift